37. kolo
24.05.2009 15:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

AC Milán - AS Řím 2:3

AC Milán nezvládl domácí šlágr s AS Řím a po přestřelce prohrál 2:3. Pro domácí to znamená tuhý boj o druhé místo až do konce, za domácí se blýskl dvěmi brankami Massimo Ambrosini, ovšem utkání rozhodl kapitán Francesco Totti. S kariérou se rozloučil Paolo Maldini.

V první větší šanci zápasu se ocitl domácí veterán Inzaghi, ale všechen vzruch byl v té době marný, protože útočník Rossoneri byl ve velkém ofsajdu. O chvíli později si vyměnili přihrávky Totti s Brighim, přičemž prvně jmenovaný nepřesně zakončil. Ve 36. minutě se dostali Římané do vedení, k přímému kopu si stoupl Riise a ex-liverpoolský fotbalista nedal svojí ranou Didovi žádnou šanci - 0:1 pro AS Řím. Milán mohl vyrovnat po akci Beckhama s Patem, brazilského mladíčka vychytal skvělý Artur.

Do druhého poločasu udělal Carlo Ancelotti jednu změnu, když na místo Beckhama poslal Seedorfa. O patnáct minut později se pak na hřiště dostal Brazilec Ronaldinho. Filippo Inzaghi se během druhé půle dožadoval odpískání pokutového kop po zákroku Juana, rozhodčí ale penaltu neodpískal a navzdory protestům Inzaghiho se hrálo dál. Milán se tlačil více dopředu a po chybě Artura se mu naskytla obrovská příležitost na vyrovnání, která však zůstala nepotrestána, hříšníkem se stal Andrea Pirlo. Tlak Milána sílil a v 75. minutě vyrovnal. Nejprve ještě Ronaldinho obešel dva hráče a připravil gólovou pro Ambrosiniho, ten hlavou nedal, o chvíli později už ale byl úspěšný. Vyrovnání na 1:1 měl na svědomí Massimo Ambrosini, brankář Artur sice pokus Inzaghiho vyrazil, nicméně na Ambrosiniho zakončení už byl krátký - 1:1.

Netrvalo to příliš dlouho a AS Řím opět vedlo. Jeremy Menez dopravil do sítě přihrávku Riise a na ukazateli skóre svítil stav 1:2 pro hosty. Vedení trvalo sotva dvě minuty a opět bylo vyrovnáno. Kaká našel přihrávkou Ambrosiniho a ten druhou brankou v utkání vyrovnal na 2:2. Neuvěřitelný závěr utkání, za další tři minuty opět vedlo AS Řím. Pizarro posunul přímý kop k Tottimu, který nekompromisně překonal Didu potřetí - 2:3. Hrdina domácích Massimo Ambrosini nakonec nedohrál utkání, jelikož se po zákroku na Zambrottu až příliš hlasitě dožadoval penalty a vykoledoval si druhou žlutou kartu.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tak to bude zajimave as rim jde o uffa a milanu zas o druhe misto pred juve

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele