17. kolo
23.12.2007 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Empoli FC 2:2

Udinese prodloužilo svou mizérii a doma pouze remizovalo s podprůměrným Empoli. Bod týmu hostí zařídil až v 93. minutě stoper Lino Marzoratti. Udinese však díky svému náskoku na Fiorentinu zůstává přes zimní pauzu na čtvrté pozici.

Tým Pasquala Marina chtěl odčinit porážku z minulého kola, kdy Udinese podlehlo prohrálo na Sicílii 0:2 s Catanií. Friulani tedy vlétli do utkání zostra. Dossena nacentroval přímo na Fabia Quagliarellu, který míč chytře hrudí přiťukl Di Natalemu. Kapitán domácích se opřel do balónu a jeho volej trefil jen vhodně stojícího brankáře Balliho. O několik okamžiků později se pokoušel na druhé straně Giovinco o únik, ale byl obrán o míč. Ovšem poté se již domácí ujali vedení. Di Natale vystrčil Dosenu, který nekompromisně poslal míč vedle vyběhnuvšího Balliho – 1:0. Branku Handanoviče se pokoušel ohrozit, po pěkné přihrávce Vannucchiho, Luka Saudati, ale pálil vysoko nad.

Druhý poločas začal lépe tým hostí. Ve 49. minutě si nejvýše vyskočil na rohový kop Andrea Raggi a hlavou překonal Samira Handanoviče. Empoli se tedy nadechovalo k sympatickému výkonu, avšak v 61. minutě neudržel morálku Francesco Pratali. Nedovoleným způsobem poslal k zemi Fabia Quagliarellu, za což byl oceněn žlutou kartou, ke smůle hostí již druhou v pořadí, a musel předčasně do kabin. I v deseti lidech se však Empoli snažilo útočit. Giovinco zahrával přímý kop, proti kterému musel Handanovič vytasit pěkný zákrok.

Konec utkání si však vzalo pod taktovku Udinese. Nejprve Antonio Floro Flores poslal Pepeho centr mimo tři tyče. Deset minut před koncem však Pepe dokázal vstřelit gól, ale nebyl uznán pro ofsajd. Opakovaný záběr poté ukázal, že se rozhodčí mýlil a o ofsajd se nejednalo. V 85. minutě se Udinese přeci jen dočkalo. Bývalý hráč Empoli, Antonio Di Natale, napálil míč z osmi metrů a přesnou střelou nedal Ballimu šanci. Byl to jeho stý gól v kariéře.

Studená sprcha pro domácí přišla až v nastaveném čase. Byl to prakticky poslední pokus soupeře vstřelit branku, což se Marzorattimu podařilo pohlednou rybičkou.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele