30. kolo
22.03.2008 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Udinese Calcio - AS Livorno 2:0

Udinese udělalo na Stadio Friuli veledůležitý krok k evropským pohárům. Friulani porazili zásluhou Quiagliarelly a Di Nataleho Livorno, a jelikož Sampdoria ztratila, Udinese se posunulo na šestou příčku. Domácí potvrdili narůstající formu a odsoudili Livorno těsně nad sestupovou propast.

Udinese začalo utkání velice dobře. Proti Di Nataleho střele ovšem dobře zakročil obránce Kneževič. Následná Pepeho rána jen prolétla vedle tyče. Skóre otevřel ve 20. minutě Quagliarella, který předvedl famózní sólo. Nejprve ve středu hřiště vybojoval míč, rozběhl se směrem k brance a z 20 metrů nádhernou střelou nedal šanci brankáři Ameliovi. Pro Livorno mohla být situace hned veselejší o pár minut později, když se do obrovské šance dostal Diamanti. Hostující útočník ovšem střelu na hranici penalty neuvěřitelně zkazil. Další špatnou zprávou pro hosty, kteří si mimo Diamantiho šance nevytvořili žádnou další, byl zdravotní stav Galanteho, který musel ještě před poločasem střídat.

Hned v úvodu druhého poločasu zhatil všechny hostující naděje Di Natale, jenž po zkratu v livornské obraně získal míč a prostřelil Ameliu. Jediná šance Livorna ve druhém poločase přišla s trestným kopem Diega Tristana. Jeho pokus se otřel pouze o břevno.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele