19. kolo
20.01.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - AC Milán 0:1

AC Milán dokázal pozdním gólem Alberta Gilardina dobít Stadio Friuli a po výhře 1:0 si z Udine svěřenci Carla Ancelottiho odvezli tři body. Udinese kleslo na pátou příčku, zatímco Rossoneri udělali krok vpřed na příčku devátou.

Utkání začalo v útočném duchu. Udinese se hned ze začátku tlačilo vpřed, avšak první zahrození přišlo ze strany AC. Ve 4. minutě zahrávali Rossoneri rohový kop, který však vyrazil vyběhnuvší Handanovič. Neměl to jednoduché, jelikož se mu do cesty připletl spoluhráč Aleksandar Lukovič. O minutu nato předvedl krásný průnik Andrea Dossena. Nasadil housličky Favallimu a následný centr srazil Ambrosini na roh. Z rohového kopu byl před brankou hostí pěkný závar, nakonec však vše vyřešil odkopem Alessandro Nesta.

V 17. minutě byl ve středu pole zfaulován Pato a z následného centru hlavičkoval velmi nebezpečně Ronaldo. Handanovič však výborně vyrazil na roh. Nyní nastalo desetiminutové obléhání domácí branky. AC mělo neustále míč na kopačkách a semklo Fruiliani. Z tlaku vytěžil skvělou příležitost Ronaldo. Ve 24. minutě se mu dostalo prostoru na okraji velkého vápna a brazilský útočník vyslal parádní střelu, která skončila ke smůle hostujícího celku jen na tyči.

Poté se domácí vymanili ze semknutí a v 27. minutě vyslal Simone Pepe nebezpečnou střelu na vzdálenější tyč - pouze mimo. Hned po minutě vypustil parádní bombu kapitán domácích Antonio Di Natale. Střelu dokázal Željko Kalač zlikvidovat s vypětím sil. Následně dorážel do odkryté brány Pepe, ale z úhlu a v těžké pozici střílel mimo. Udinese útočilo velmi rychle a pohledně. Hlavně Antonio Di Natale předváděl s míčem psí kusy. V 32. minutě zahrozil opět Ronaldo, zatím nejvýraznější z trojice brazilců ve službách AC. Střílel však nad. O chvíli později vypálil tvrdě Giandomenico Mesto a svou bombou doslova "zbořil" Kalače, který si poradil i s následnou dorážkou Pepeho.

Hned po změně stran se mohlo AC ujmout vedení. Ronaldo střílel z kraje vápna, ale Handanovič skvělým zákrokem jednou rukou jeho střelu vyrazil. Několik minut poté musel Samir Handanovič opět vytáhnout z rukávu skvělý zákrok, aby zlikvidoval pokus Clarence Seedorfa. Zhruba po hodině hry měl Quagliarella stoprocentní příležitost ke vstřelení úvodní branky zápasu. Di Natale mu poslal na míru přesný centr, hráč s číslem 27 na zádech netrefil ve vzduchu letící míč.

I když v Udine nebylo zrovna nejkrásnější počasí na fotbal, tak dorazil velký počet diváků a zaručeně své návštěvy nelitovali. Na pohledný fotbal obou celků, zejména pak Friuliani, se dívalo jedna radost. Když se zhruba v 67. minutě dostali domácí pod tlak, tak Andrea Dossena vyvezl míč pomocí skvělé "zidanovky" a Clarenci Seedorfovi nezbylo než se dívat jak ho Dossena obkroužil.

V 83. minutě se povedlo trenérovi AC Ancelottimu skvělé střídání. Stáhl Ronalda, který odehrál velmi dobré utkání, a nahradil jej Albertem Gilardinem. A ten se mu odměnil v 92. minutě gólem. Celé to začalo u Cristiana Oboda, který příliš váhal s odkopem. Zamotal se do kliček a Pato ho obral o míč. V brazilské spolupráci přihrál na volného Kaká, který patičkou uvolnil Gilardina. Gila měl již jednoduchou pozici a poslal míč rovnou do sítě podél Handanoviče.

Autor: Pavel Bartl

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Udinese zabojuje a Rossoneri se budou dál plácat v nevýrazných výkonech. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Vydřená i když dá se říct, že i zasloužená výhra ACM.

Na výkonu bylo znát, že chybí Pirlo. Ambrosini ho nahradit nedokázal a tak nebyl nikdo, kdo by dal přesnou přihrávku útočníkům. Seedorf hrál hrozně a nechápu, proč ho Carlo nevystřídal. Kaka ukázal jen několik sól, které ovšem nikam nevedli. Takže pozitivum je snaživý výkon Pata, tři body a výkon Ronalda.

Ten kromě nového účesu trefil tyč a měl pár dalších dobrých příležitostí. Bohužel bez Pirla nebyl nikdo, kdo by mu přihrál při jeho nábězích či do volného prostoru. Bylo vidět, že kondičně to není stoprocentní, ale pořád je to zabiják. Hlavně se mi líbilo, jak dokáže využít své hmotnosti. Několikrát si obránce pěkně odstavil .

Reagovat
smazaný uživatel

kde jsi ten zápas viděl ? byl jsem naštvanej že to nedávali na Sportu 1

Reagovat
smazaný uživatel

přes net

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

rojadirecta.com a přes přehrávač uusee

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aha dík...hlavně že je výhra

Reagovat
smazaný uživatel

a taky že se dařilo Ronaldovi, je to důležitý do budoucna pro celý mužstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to,že nehraje Jankoluvsky?Neví někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo ! Tak jsem to přál domácím !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele