18. kolo
13.01.2008 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Turín - AS Livorno 1:2

AS Livorno prodloužilo svou sérii neporazitelnosti již na osm zápasů v řadě. Tentokráte si toskánský klub poradil FC Turín, když na Olympijském stadionu v Turíně zvítězil 2:1. Domácí však byli lepším týmem. Jak v držení míče, tak ve střelbě.

Od příchodu staronového trenéra Giancarla Camoleseho se Livornu nesmírně daří. Vzpomeňme si, jak se AS krčilo na posledním místě s dvěma body, nyní Livornu patří již 14. příčka a stále stoupá výš a výš.

První šanci utkání mělo FC Turín. Alvaro Recoba poslal na míru přesný centr na hlavu Saši Bjelanoviče, který prapodivnou hlavičkou trestuhodně zahodil tutovku. V 11. minutě se projevili také hosté. Giovanni Pasquale našel ve vápně Joseho Luise Vidigala, ten však selhal v koncovce. O deset minut později se již rozvlnila síť branky domácích. Giovanni Pasquale našel přesným centrem ve vápně kanonýra Francesca Tavana, ten si balón zkušeně zpracoval hrudí a přízemní střelou nedal Serenimu šanci. O několik minut později zahrozil na druhé straně Recoba, ale jeho "centro-střelu" vyrazil Amelia do bezpečí. O minutu později musel Amelia opět vytáhnout jeden ze svých skvělých zákroků. Paolo Zanetti rázně hlavičkoval k pravé tyči, avšak Marco Amelia jeho pokus krásnou robinzonádou zneškodnil. Ještě do třetice se Amelia vyznamenal proti pokusu Di Micheleho. I přes velký tlak domácích to byli opět hosté, kdo skóroval. Diego Tristán zahrál perfektně přímý kop, ale míč jen orazítkoval tyč Sereniho branky. Avšak Francesco Tavano si vyčíhal na odražený míč od tyče a bez problémů navýšil na 2:0 pro toskánský klub.

Po přestávce se domácí opět tlačili dopředu. Alvaro Recoba hlavičkoval nad branku hostí. Na druhé straně se naskytla pro Tavana šance dokonat hattrick, ale Sereni si připsal dobrý zákrok. Toro bylo bezradné. Ne a ne dotalčit balón do brány. Buď byla chyba v koncovce a nebo to, z pohledu Livorna, jistil výtečný Marco Amelia. Nakonec se to domácím přeci jen povedlo. V 78. minutě vystřelil z kraje pokutového území vystřídavší Davide Bottone a přesně umístěnou střelou nedal Ameliovi šanci. Toro se ještě tlačilo do útoku, avšak střely Recoby a Nataliho si cestu do sítě nenašly.

Autor: Pavel Bartl / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí Torino potřebuje body a Livorno je zrovínka těsně za nima. Tak by se plný bodový zisk moc hodil. Věřím domácím, třeba se trefí uruguayský borec Recoba a bude zase veseleji. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakryš, to se němělo stát. Takhle si to pohnojit !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele