19. kolo
20.01.2008 15:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Neapol SSC - Lazio Řím 2:2

Neapol nakonec na domácí půdě vyválčila i o deseti mužích bod a díky dvěma brankám Marka Hamšíka se rozešla s Laziem smírně 2:2.

Tyto dva celky spolu před pár dny sehráli utkání v Coppa Italia, které skončilo 1:1. Předchozí zápas ale vyhrálo Lazio a postoupilo. V Serii A se ale ani jednomu celku příliš nedaří, když z posledních třech utkání nevyhráli ani jedno, a proto by oběma týmům výhra velice pomohla. Jak domácí, tak také hosté, mají rozsáhlou marodku a do utkání nemohli nastoupit Marcelo Zalayeta a Walter Gargano. Na druhé straně pak Luciano Zauri, Gaby Mudingayi, Fabio Firmani, Stephen Makinwa, Mourad Meghni a Tommaso Rocchi.

Domácí do utkání doslova vlétli a než se stačilo Lazio pořádně rozkoukat, tak se v 5. minutě radoval slovenský reprezentant Marek Hamšík s úvodního gólu. Hamšík mířil přesně pod břevno po zblokovaném Bogliacinově centru, po kterém se míč dostal až k domácímu záložníkovi. Biancocelesti mohli vzápětí vyrovnat po senzační ráně Gorana Panděva, po které sice padl gól, ale nebyl uznán z důvodu ofsajdového postavení. Lazio se ale branky přeci jenom dočkalo, když ve 26. minutě vypálil z více než 23 metrů Argentinec Ledesma a vyrovnal. Hosté po vyrovnávací brance ještě více ožili a během několika následujících minut dokonali obrat. Byl to opět Goran Panděv, kterého se snažila chytit domácí do ofsajdové pasti, ale tentokrát byla Tareova přihrávka správně načasována a Makedonský kanonýr strhl ve 32. minutě vedení na stranu Lazia.

Do druhého dějství tedy nastupovali domácí s jednobrankovým mankem a byli odhodlaní ho smazat. Mohlo se jim to povést hned v úvodu, ale veterán Ballotta proti Hamšíkově hlavičce pod břevno brilantně zakročil. Lazio mohlo vést již 3:1, ale na straně Neapole tentokrát stálo štěstí. Nebezpečnou střelu vyslal z volného přímého kopu Ledesma, ale bohužel pro Lazio trefil pouze brankovou konstrukci. Neapol se snažila o vyrovnání, ale čáru přes rozpočet jim udělala druhá žlutá karta Blasiho, kterou inkasoval za nesportovní chování - odkopnutí míče. U Blasiho to ale není tak výjimečně, letos totiž viděl již 10 žlutých karet. Neapol se ale nevzdala a v nastaveném čase ještě soupeře zatlačila. Do dobré příležitosti se dostal hlavičkující Sosa, ale Ballotta jeho pokus vyrazil. Hostující obrana si myslela, že je po všem, ale najednou se u míče objevil Marek Hamšík fantastickým volejem z hranice šestnáctky rozhodl o dělbě bodů.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neapol vyhraje, Lazio neskousne zápach z povalujících se odpadků v celé Neapoli. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Možná je to k smíchu, ale míč je kultatý, hochu !

Reagovat
smazaný uživatel

hamsik hamsik hamsik je proste dobry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele