11. kolo
04.11.2007 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - Reggina Calcio 1:1

Reggina letos vyhrála jen jednou a dnes, pod novým koučem Renzem Ulivierim, sahala po nečekaném druhém vítězství. V nastaveném čase však alespoň bod pro domácí Neapol zachránil Lavezzi.

Neapol sice zápas nezačala příliš dobře, ale i přes nepříliš přesvědčivý výkon byla na hřišti lepším týmem, snažila se více kombinovat a hrát. Domácí se mohli poprvé ujmout vedení v 16. minutě, ale Marek Hamšík z hranice velkého vápna vysoko přestřelil. Této střele předcházela dobrá individuální akce slovenského reprezentanta, který se dokázal dostat až k šestnáctce, ale zakončení se mu nepovedlo. Hamšík byl na začátku velmi aktivní a o chvíli později vyslal další ostrou ránu, se kterou měl gólman Campagnolo větší problémy. Hosté byli pod velkým tlakem, a tak musel v polovině prvního dějství opět zasahovat Campagnolo. S trestným kopem Domizziho si ale poradil lépe než s Hamšíkovou střelou.

Parteponei, jak se Neapolským přezdívá, nepřestávali útočit a po půlhodině hry se opět dostali do slibné příležitosti. Ale ani Zalayeta nedokázal hostujícího gólmana prostřelit. Reggina se nezmohla na žádný odpor, a tak se na její branku hrnul jeden útok za druhým. Neapoli se ale střelecky nedařilo. Opět to potvrdil Hamšík, jehož střela nebyla pro Campagnola žádným problémem.

Po přestávce to vypadalo, jako by byl na hřišti jiný tým. Reggina totiž ožila a po deseti minutách druhého dějství se ujala vedení. Branka padla po standardní situaci, lépe řečeno po rohu, na který si dobře naběhl Vigiani a hlavičkou propasíroval míč za Iezziho záda. Neapol se snažila rychle odpovědět, ale střelecká mizérie trvala. Campagnolo si totiž skvěle poradil s nebezpečnou hlavičkou Mariana Bogliaciniho. Po hodině hry opět zahrozila Reggina. Hallfredsson ale svojí levačkou Iezza nepřekvapil. Hosté tak stále bránili jednogólový náskok.

Domácí se ale nevzdávali a hostující branku dobývali téměř nepřetržitě. Do konce zbývalo patnáct minut a za velké úsilí přišla pro Neapol odměna – Aronica fauloval v šestnáctce pronikajícího Lavezziho a rozhodčí odpískal penaltu. K exekuci se postavil Calaio, který byl na hřišti necelých deset minut. Už to vypadalo že domácí prolomí střeleckou impotenci a konečně dají branku, to by ale v brance hostů nesměl stát Campagnola, který penaltu bravurně zlikvidoval. Reggina už očekávala závěrečný hvizd, ale domácí nevěšeli hlavy a byli za to odměněni. V nastaveném čase si totiž ve vápně udělal prostor Lavezzi a chladnokrevně zakončil.

Tento gól Neapol posunul na sedmé místo a hosty z Regginy nechal na posledním místě. Renzo Ulivieri, který vystřídal u kormidla Regginy Ficcadentiho kvůli nepříznivým výsledkům, tedy málem dovedl ve svém prvním utkání Regginu k vítězství. To se ale nepovedlo a Ulivieri byl na konci hodně zklamaný.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.espn.go.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
HOST*bary72

Reggina má paradoxně o clup lepší bilanci venku než doma. Ale na San Paolo jim to nebude nic platné. Domácí S.S.C. jasně zvítězí. Věřím a přeji domácím! Tip 2:0.

Reagovat
Rothen

Taky si myslím, že je to jasná 1. Tip 3:1

Reagovat
HOST*danda
Reagovat
HOST*inzaghi

lulini, nemohli dát tu penaltu, ediné co mi ušlo

Reagovat
HOST*bary72

Pro mne největší překvapení kola. Škoda pro domácí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele