7. kolo
07.10.2007 20:30 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

AC Milán vypráskal Lazio

Tak tohle čekal jen málokdo. Lazio i AC Milán si na svá konta připisovaly především nerozhodné výsledky, vzájemný souboj však přinesl něco úplně jiného. Rossoneri zničili svého soupeře pěti góly a načali svou cestu vzhůru tabulkou.

AC Milán mohl jít do vedení již v 8. minutě, Bonera však z bezprostřední blízkosti neusměrnil do sítě míč od Ambrosiniho. Hodně spekulací přinesla minuta třináctá. Po zákroku Muslery na Gilardina nařídil sudí Morganti pokutový kop, Kaká si už chystal míč, jenomže rozhodčí svůj výrok změnil a hosté zahrávali pouze trestný kop. Ten gólem neskončil, situace ze 16. minuty už ano. Ambrosini zkusil štěstí z dobrých třiceti metrů a jeho pokus skončil až v síti - 0:1.

Rossoneri mohli své vedení okamžitě pojistit, ale Seedorf rozvlnil jenom boční síť, a tak přišel trest. Ve 23. minutě se po akci De Silvestriho dostal k míči Mauri a přesnou střelou nedal Didovi šanci - 1:1. Pro domácí to byla vůbec první ligová branka v letošní sezoně vstřelená v prvním poločase.

De Silvestri si o chvíli později málem připsal druhou gólovou asistenci, hlavičku Rocchiho už Dida za svá záda nepustil. Ve 33. minutě se opakovala situace ze 13. minuty, Muslera znovu fauloval Gilardina a tentokráte se penalta již kopala. Tu s jistotou proměnil Kaká a hosté znovu vedli - 1:2.

Lazio nastoupilo do druhé půle s odhodláním co nejrychleji vyrovnat, místo toho ale přišla studená sprcha. V 52. minutě rozjel útočnou akci Seedorf, v jeho snažení pokračoval Pirlo a celou akci zakončil gólovou střelou Kaká - 1:3.

Vrátit svůj tým zpět do hry se marně snažil Zauri, jeho střela proletěla nad břevnem. Pohlednou akcí se následně blýskl Kaká, kterému zkazil radost včasným skluzem Cribari. Alberto Gilardino se v letošní sezoně hodně trápil a na jeho hlavu se snážela ostrá kritika, závěr duelu na Olympijském stadionu ale patřil jemu. V 70. minutě proměnil v branku přihrávku od Kaká a zaznamenal svou první trefu od dubna a aby toho nebylo málo, o devět minut později se trefil ještě jednou, když zužitkoval akci Seedorfa s Ambrosinim - 1:5.

AC Milán v závěru lehce polevil a domácí se snažili alespoň o korekci výsledku. Hlavičky Tareho a Rocchiho ale Dida kryl, De Silvestri pak rozvlnil pouze boční síť.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (25)

Přidat komentář
HOST*Devil

Napsal jsem ze AC Milan je momentalne nejlepsi klub na svete a ze mu muze konkurovat mozna Barca a Real . Neni tomu tak . Momentalni forma AC moje slova nepotvrdila , proto beru zpet to co jsem relkl o AC asi pred mesicem . Nejlepsi nejsou ani nahodou .

Reagovat
Shevchenko

Víš co to je ztráta formy?

Reagovat
HOST*Devil

Vim , proc ?

Reagovat
Shevchenko

Jinak za 2:2 budu rád.

Reagovat
Shevchenko

No to je paráda! Snad už budeme jen stoupat vzhůru. Jinak GILA dva góly!

Reagovat
M11

gila dva goly.. a simulant roku

Reagovat
HOST*GATTUSO

Gila ko-neč-ně !!! je to v něm, jen se musí dostat do pohody..., FORZA MILAN ! snad už to teď bude jenom lepší...

Reagovat
M11

jinak AC ukazalo svou silu...

Reagovat
Slejdy

asi jo 1:5 zapas sem nevidel..ale zase penalta??ja su divak

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

divák

Reagovat
smazaný uživatel

Ac v takových to zápasech umí a to se potvrdilo

Reagovat
HOST*borecnakonec

po bitve je kazdej general..ja bych chtel videt co si tipoval pred zapasem

Reagovat
HOST*AC22

RICARDO KAKÁ je vyjímečný člověk, vyjímečný fotbalista............

Reagovat
smazaný uživatel

ten fotbal je divna věc...

Reagovat
HOST*ac

Kdo umí, tak prostě umí, kdo neumí, tak jen čumí a ještě se diví ..........

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Shevchenko

Ty si divný

Reagovat
HOST*

Merdy Milánský se tady roztahují, když porazili tragické Lazio a ještě k tomu s pomocí rozhodčího.ACM

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*G-13

Cemu se smejes jak debil ! Ma pravdu !

Reagovat
HOST*tomasso

a že se ani nepodepíšeš ty šašku AC všem ještě ukáže...jinak kde byl inter v lize mistrů hm??...tak raději mlč FORZA MILAN!!

Reagovat
HOST*

Jak někdo může být tak blbý.

Reagovat
HOST*

Me Inter vubec ale nezajima , ja jsem spis Brit !

Reagovat
HOST*F.Itner

AC mělo pět šancí a dalo pět golů, Lazio ve druhém poločase již nemělo nejmenší šanci. Ale stále i přes vysokou výhru si myslím, že ac hraje příliš profesorsky a nechápu jak takový tým může mít pouze dva útočníky Gilardino,Inzaghi Kaká je spíše záložník.

Reagovat
HOST*

no ja som nepozeral cely zapas, ale okrem golov som videl minimalne dve tutovky Gilardina a Kaka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele