35. kolo
27.04.2008 15:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Reggina Calcio - FC Parma 2:1

Reggina odčinila vysokou porážkou kterou utrpěla před týdnem na San Siru s milánským AC a zvítězila doma nad Parmou 2:1. Klasický záchranářský duel rozhodl dvěma brankami ve druhém poločase Francesco Cozza. Branku Parmy zaznamenal z pokutového kupu Luca Cigarini.

Oba týmy byly před utkání ve složité situaci. O něco lépe než Reggina na tom byla Parma, která měl k dobru jeden jediný bod před sestupovým pásmem.

V první šanci domácích se objevil Edgar Barreto a po něm Franco Brienza. Oba pokusy zlikvidoval brankář Luca Bucci. Nicméně byla to Parma, která jako první udeřila. Ve 25. minutě byl v pokutovém území faulován Reginaldo a následující penaltu bez porblému proměnil Luca Cigarini – 1:0 pro Parmu. Pro domácí Regginu bylo ještě hůr. Ve 30. minutě se zranil obránce Valdéz a nahradit ho musel Costa. Parma v prvním poločase jednobrankové vedení udržela.

Druhý poločas začal stejně jako ten první a byli to tentokrát domácí, kteří se radovali ze vstřelené branky. V 56. minutě vyrovnal po chybě obránce Massimo Paciho Francesco Cozza. Reggina po vyrovnávací brance ožila a hosté z Parmy se museli bránit. Jenomže neúspěšně. Francesco Cozza vstřelil v 65. minutě svůj druhý gól, když z hranice značky pokutového kopu propálil brankáře Bucciho. Reggina byla i nadále aktivní ale branku už nevstřelila. Vítězství domácích znamenal propad hostů na sestupovou příčku. Oba týmy jsou teď na sedmnácté, respektive na osmnáctém pozici a tři kola před koncem je ještě čeká tuhý boj o záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V Reggině musí Parma bojovat jako kdyby šlo o život. Je to velmi důležité utkání pro oba. Přeju to Parmě, konec tabulky je vzácně vyrovnaný, tady půjde o každičký bod. Doufám, že bude mít FC Parma nakonec štestí. Jak v tomto zápase, tak na konci celé Serie A !!! Tip 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pohroma pro FC Parma. Prohráli a klesli na sestupové 19. místo !!! Ale snad to s nimi dobře dopadne. Zkušenosti se záchranářskými boji mají, takže to trošku pomůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele