31. kolo
16.04.2008 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Juventus Turín - FC Parma 3:0

Juventus Turín s přehledem porazil Parmu rozdílem třídy a upevnil si tak svou třetí pozici v Serii A. Naopak Parma je nyní v přímém ohrožení sestupu, neboť od sestupující trojice ji dělí jen bod. O branky se postarali Trezeguet s Palladinem, poté si dal ještě Morrone vlastní gól.

Claudio Ranieri udělal několik změn v sestavě a nechal odpočívat některé hráče. Na stoperské dvojici se vedle Chielliniho objevila zimní posila z Lazia Gugliermo Stendardo a do zálohy naskočil ve velkém stylu Raffele Palladino. Trenér Ranieri nechal odpočívat Nedvěda, Sissoka a Legrottaglieho. Parma vyběhla na hřiště v plné polní, pouze Cristiano Lucarelli se nakonec neobjevil ani na lavičce náhradníků.

Hned v úvodu hlavičkoval velmi nebezpečně Fernando Couto a v zápětí na druhé straně zahrozil, po přímém kopu Del Piera, Hasan Salihamidžič. V 16. minutě se již Stará dáma ujala vedení. Luca Bucci trestuhodně podběhl Del Pierův roh, následovala Camoranesiho hlavička a míč se odrazil k Trezeguetovi, který potrestal chybu hostujícího brankáře. Křižáci se okamžitě dali do protestů kvůli údajnému ofsajdu, ale sudí Banti posoudil situaci správně, jelikož Daniele Dessena stál takřka na brankové čáře.

Parma byla dopředu aktivní. Luca Antonini mířil vedle, ale proti pronikajícímu Corradimu musel již Gigi Buffon zasahovat. Nicméně Bianconeri navýšili své vedení po půlhodině hry. Byl to senzační gól v podání Raffele Palladina, který si obešel Zenoniho a poté vypustil tvrdou ránu do šibenice. Luca Bucci se mohl jenom dívat. Domácí nyní kontrolovali hru a Gialloblu útočili sporadicky. Na konci prvního poločasu se však přihodila velmi kontroverzní situace. Fernando Couto udeřil Giorgia Chielliniho do obličeje, avšak ani jeden ze sudích nic nespatřil. Ovšem incident bude mít zajisté dohru u disciplinární komise.

Do druhého poločasu hosté doslova vlétli. Nejprve Reginaldo nebezpečně hlavičkoval a poté musel Buffon zasahovat proti Dessenově střele. Poté se ujali taktovky opět domácí. Na hřišti se již objevil velmi aktivní Pavel Nedvěd, který společně s Palladinem ostřeloval hostující branku. V 77. minutě přišel pro tým hostí smrtící úder. Tiagův centr si srazil do vlastní sítě Stefano Morrone. V zápětí po inkasované brance byl za protesty vyloučen nespokojený Fernando Couto a oslabil tak tým pro důležitý zápas s Neapolí. Parma s výsledkem už ztěží mohla něco dělat a Juventus si tak připisuje tři body za vítězství 3:0.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Juve chtějí samozřejmě 3 body, ale Parma body aké potřebuje. Moc bych jí přál, aby si aspoň jeden odvezla. Tip 1:1.

Reagovat
M11

LM uz je doma... ale i tak potvrdime dobrou formu... a kdyz obrana zahraje tak 3 body zustanou doma...

Reagovat
smazaný uživatel

musíme se víc odpoutat od Fiore takže tři body jsou povinností, na druhý místo už asi nebude místo...

Reagovat
smazaný uživatel

To je tady super. Fakt. Juve vyhrává,je zpět ve špičce v Serrii A a vy si smyslíte že ted budete fandit Juve? To není možný a kde jste byli,když byli ve druhé lize a začínali s -12b. hm? A to jste fanoušci. Takový Juve nepotřebuje až jsou nahoře,tak vy přijdete.

Jinak Juve zaslouženě 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

fandim Juve tak dlouho, aby mě komentář nějakýho znalce jako ty, nemohl rozhodit PS: na EF chodim sotva měsíc

Reagovat
M11

vyborne...3-0 naprosta spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

super, hlavně to že se konečně chytil David a dokonce se prosadil i Rafaele -

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá se nic dělat, bylo to jednoznačné. Parma si jistotu, že nesestoupí¨, musí uhrát jinde.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele