8. kolo
21.10.2007 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus FC - Janov CFC 1:0

Alessandro Del Piero oslavil prodloužení smlouvy s Juventusem tím nejlepším možným způsobem, postaral se jediným gólem o vítězství nad FC Janov. Asistoval mu Pavel Nedvěd, ten byl ale v úplném závěru vyloučen.

Oba nováčci začali sezónu skvěle, u Juventusu není pobyt mezi prvními čtyřmi překvapením, ale od Janova se útok na pohárové pozice moc nečekal. Na Delle Alpi ale byl jasným outsiderem, nevyhrál tam už šestnáct let.

Juventus začal zostra, po Grygerově centru hlavičkoval Trezeguet a míči v cestě do sítě zabránil až obránce na brankové čáře. Ve skvělé formě hrál Del Piero a byl také odměněn gólem. Nedvěd centroval zleva, Del Pierro zakončoval z malého vápna a dal svůj 219. oficiální gól za Juventus. Další mohl přidat z přímého kopu, ale hostující gólman Rubinho se vytáhl.

Ve druhé půli si šance užili také hosté. Po Molinarově chybě šel Sculli sám na branku, ale zaskvěl se Buffon, Leon zakroutil přímý kop nad branku, Borriellovu hlavičku vytáhl Buffon na roh. V nastaveném čase hlavičkoval Waigo, ale obrana Bianconeri odolala.

Závěr zápasu poznamenaly vášně. Nejprve se jindy klidný domácí kouč Claudio Ranieri natolik rozčílil kvůli odpískanému přímému kopu proti jeho týmu, až musel být vykázán na tribunu, pak přišla chvilka Pavla Nedvěda. Nejprve dostal žlutou kartu za ostrá skluz na Milanetta, v úplném závěru pak ve vzteku zřejmě loktem udeřil Konka a dostal rovnou červenou kartu. Dost možná jej opět čeká dlouhý trest a mohl by přijít o Derby d'Italia s Interem, které se hraje za dva týdny. Není asi náhodou, že v minulé sezóně v Serii B si svůj pětizápasový trest vysloužil také v zápase s Janovem...

Autor: Petr Starý

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*juve

kluci tohle bude dobrej spil. snad ho Juve vyhraje

Reagovat
HOST*bary72

Na Delle Alpi to bude těžký, ale venku jsme ještě neprohráli, to by se mohlo prodloužit! Tip 1:1.

Reagovat
HOST*Devil

2:1

Reagovat
HOST*

juve 3:0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i love you JUVE

Reagovat
M11

cekam tezky zapas... ale vyhru o gol podme juve

Reagovat
M11

dobre... az na paju

Reagovat
HOST*

Juve nehraje na Delle Alpi ale na stadio Olimpico vy magoři

Reagovat
HOST*holy

tomu chlapci už žádné drogy!!

Reagovat
HOST*

Del Piero zahrál parádně a večer se mu narodil 1. syn forza Juve

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele