26. kolo
02.03.2008 15:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Juventus Turín - ACF Fiorentina 2:3

Fialky se mohou radovat. Zásluhou pozdní branky, která padla až v posledních vteřinách nastaveného času, totiž porazily na Stadio Olimpico Juventus 3:2, což se jim naposledy podařilo před 20 lety. Bylo to 15. května 1988.

Fiorentina se v prvních minutách hry ujala míče a po většinu času kontrolovala hru. Jako první se v utkání mezi třetím a čtvrtým celkem tabulky mohli radovat fanoušci hůře postaveného celku, tedy Fiorentiny. Martin Jorgensen předvedl spolu s Massimem Gobbim sérii skvělých pasů, se kterými se dostali až za obranu Staré Dámy a Gobbi poté chytře prostřelil Buffona. V 19. minutě tedy Fialky vedli 1:0.

Hosté ale ani po vstřelené brance v útoku nepolevovali a o chvilku později byli blízko druhému zásahu. Jorgensen našel skvělým pasem Montoliva, jehož střele příliš k brance nechybělo. Míč se totiž nejprve odrazil od břevna a poté přímo do Buffona, který měl štěstí, že míč nepřekročil brankovou čáru.

Poté už se do hry začali trochu dostávat i domácí a díky menší chybičce brankáře Freye se jim podařilo ve 29. minutě vyrovnat. Raffael Palladino zahrával volný přímý kop, který nepříliš přesvědčivě vyrazil brankář Frey, čehož využil Sissoko a ranou z voleje si připsal svůj premiérový gól v dresu Staré Dámy. Do konce prvního poločasu se bojovalo hlavně o střed hřiště a žádné větší šance již diváci neviděli.

Do druhého poločasu se tedy vstupovalo za nerozhodného stavu 1:1 a oba týmy věděly, že výsledek tohoto zápasu může být klíčovým pro zbývající průběh sezony. Juventus se sice nedostával příliš často ke střele, ale zato každá, kterou domácí hráči vyslali, byla nebezpečná. Jinak tomu nebylo ani v 57. minutě, kdy Juventus zásluhou přesného Camoranesiho voleje otočil skóre a dostal se do vedení.

Prandelli na inkasovanou branku odpověděl střídáním, když stáhl ze hřiště obránce Ujfalušiho a do hry poslal útočníka Osvalda. Úkol zněl jasně – dát gól. Fialky poté začali tlačit a dostávali soupeře pod tlak. Trenér Prandelli poté udělal skvělý tah, když na hřiště poslal Papa Waiga, který se mu v 75. minutě odvděčil gólem. Waigovi nedělalo příliš problému zbavit se svého strážce a poté precizní střelou do pravého dolního rohu překonal brankáře Buffona.

V nastaveném čase se ještě domácí Iaquinta dožadoval penalty, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Po tomto okamžiku se zdálo být o výsledku rozhodnuto, ale v posledních vteřinách nastaveného času zafungovala spolupráce střídajících Waiga s Osvaldem a druhý jmenovaný svým gólem šokoval domácí fanoušky. Fialky si tedy nakonec odvážejí z Turína tři body a stále mají šanci na Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip - 0

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to zajímavé, tip 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

dovolim si 1:0 pre juve!

Reagovat
jtbs

toto sa stat nemalo

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina MÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍSTR!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý výsledek, v tabulce to na čele pěkně houstne !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele