24. kolo
24.02.2008 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Empoli FC - Calcio Catania 2:0

FC Empoli brankami Giovinka a Budela porazilo Calcio Catania a v tabulce poskočilo na čtrnáctou příčku. Catania naopak klesla až za svého soupeře a je patnáctá. Navíc se Catania přiblížila k sestupovému pásmu na rozdíl pouhého jednoho bodu.

Silvio Baldini, trenér Catanie, vedl Empoli v letech 1999 až 2003, a navrátil se tak do svého bývalého domova. Návrat však pro něj nedopadl moc dobře, jelikož odjížděl jako poražený. Domácí začali velmi svižně. Luca Saudati prozkoušel pozornost Cira Polita hned třikrát v úvodních osmi minutách. Zhruba po čtvrthodině hry vytáhl Ciro Polito ze svého arsenálu skvělý zákrok proti střele Sebastiana Giovinka z blízkosti.

Catania se poprvé dostala do útoku v 23. minutě, když Davide Baiocco vybojoval míč, avšak ani Martinez, ani Spinesi nedokázali dotáhnout do konce Mascarou založený protiútok. Nicméně ve 33. minutě dostal domácí do zaslouženého vedení italský reprezentant do 21 let Sebastian Giovinco. Mladý Ital obešel Christiana Terlizziho a poté nadvakrát překonal Polita. Poté na druhé straně zahrozil Giuseppe Mascara, jehož hlavička se zastavila až o břevno domácí branky.

Několik minut poté se do obrovské šance řítil opět Sebastian Giovinco. Nesprávně odmávaný ofsajd jej však zastavil v postupování na osamoceného Polita. Catania měla ještě jednou obrovské štěstí. Vittorio Tosto hlavičkou překonal Cira Polita, avšak Gianatha Spinesi zachránil hostující celek odkopem z brankové čáry. V 65. minutě se Catanii naskytla příležitost ke srovnání. Francesco Pratali zfauloval pronikajícího Martineze jen za cenu faulu a sudí Brighi nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Spinesi, ale Davide Bassi jej výborně vychytal.

"Nedáš dostaneš" – toto úsloví platí téměř pravidelně. Zhruba deset minut po zpackané penaltě vypustil Alessandro Budel dělovku ze své levačky z dvaceti metrů a div neprotrhl síť. V závěru utkání mohli domácí navýšit na rozdíl třídy, ale Sebastian Giovinco přestřelil prázdnou bránu po skvělé přihrávce Buscèho.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele