38. kolo
18.05.2008 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Empoli FC - AS Livorno 2:1

Fotbalisté Empoli sice dokázali porazit Livorno 2:1, ale i přesto opouštějí nejvyšší italskou soutěž. Rozhodla o tom remíza, kterou uhrála Catania s římským AS. Empoli dostal velice rychle do vedení Antonio Buscé. Zhruba po hodině hry zvýšil Luca Saudati a šest minut před koncem snížil na konečných 2:1 pro Empoli Alessandro Diamanti.

Před domácími fotbalisty visela velmi vážná hrozba sestupu, ale pokud by se Empoli podařilo zvítězit, a zároveň by prohrály Catania a Parma, tak by se domácí zachránili.

Empoli otevřelo skóre utkání už v 10. minutě, kdy se trefil Antonio Buscé. Ten zužitkoval perfektní práci Luky Antoniniho, když dostal míč za zády náhradního brankáře Livorna Alfonsa De Lucii a domácí vedli 1:0. V tomto čase vzhledem k výsledku Catanie by se Empoli zachránilo. Nicméně hrálo se dál. Šanci navýšit vedení měl Luca Saudati, ale chybělo mu přesné zakončení.

Luca Saudati se dočkal v 56. minutě. Hvězda domácích přelobovala brankáře De Luciu po přihrávce Budela, a tím pádem poslala domácí fotbalisty do dvoubrankového vedení. Touto dobou Catania doma prohrávala s AS Řím 0:1 a fanoušci Empoli doufali, že se výsledek Římanům podaří udržet. V 84. minutě parádní ranou z třiceti metrů snížil Alessandro Diamanti, a tím jakoby dal domácím informaci, že je zle. Ve stejnou dobu totiž Catania vyrovnala, a jelikož se už skóre v obou utkáních nezměnilo, tak Empoli zamířilo do Serie B. Empoli sestupuje společně s Livornem a Parmou.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele