26. kolo
02.03.2008 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Empoli FC - AC Siena 0:2

Fotbalisté Empoli doma nedokázali bodovat proti Sieně a ještě více se přiblížili sestupu. Hosté navázali na úspěšné vystoupení proti Cagliari a dobyli stadion Carla Castellaniho výsledkem 0:2.

Empoli se přitom zdálo být v dobré formě. Ze čtyř předchozích utkání vyválčili devět bodů a doma proti Sieně chtěli rovněž bodovat. Pozice Empoli totiž není nikterak oslnivá, s náskokem dvou bodů na sestup byla šestnáctá. AC Siena měla naprosto stejný počet bodů a situace v klubu je podobná. Hostující celek se chce za každou cenu vyhnout sestupovým vodám a až budoucnost ukáže, jestli se tým zachrání stejným způsobem jako v minulé sezoně. Siena unikla Serii B pouze o jeden bod.

V utkání si první vážnější příležitost vytvořili domácí. Zahraný přímý kop Ighly Vannucchiho brankář Alex Manninger zneškodnil. První branku viděli diváci ve 33. minutě. Volný přímý kop zahrával Paul Constantin Codrea, odcentroval a Daniele Portanova hlavou udeřil – 1:0 pro Sienu. Empoli se těžko prosazovala přes obranu hostí a branku Alexe Manningera ohrožovala jen sporadicky.

Po změně stran se přeci jenom Empoli prosazovala lépe, jenže Luca Saudatti v dobré příležitosti přestřelil. Na Druhé straně vyzkoušel pozornost brankáře Davide Bassiho, útočník Fernando Forestieri, jeho rána ale postrádala patřičnou razanci. Stejný hráč pak levačkou o chvíli později jen těsně minul cíl. Siena byla aktivnější a na 2:0 mohl zvýšit Mario Frick, jeho hlavičku ale brankář Davide Bassi zneškodnil. V samotném závěru utkání dostal druhou žlutou kartu Moro a byl vyloučen.

Hosté početní převahu využili skvěle. Dvě minuty před koncem přišel na hřiště Christian Rigano, a ten dokonal zkázu domácích. Siena vyhrála naprosto zaslouženě 2:0

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele