27. kolo
09.03.2008 15:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Empoli FC - AC Milán 1:3

Pět minut před koncem utkání zlomili Milánští obranu Empoli, sestupem ohrožený tým pak ještě "dorazil" brazilský útočník Kaká. AC Milán zvítězil 3:1, a využil tak zaváhaní čtvrté Fiorentiny.

Domácí Empoli je namočeno v boji o záchranu a po dvou posledních porážkách potřebuje nutně bodovat. Jenže na stadion Carla Castellaniho zavítal AC Milán, kterému se tu v posledních letech daří. Milán musel v úterý spolknout hořkou pilulku v podobě vyřazení z Ligy mistrů. Před Rossoneri je další výzva, a to je čtvrté místo, které zaručí kvalifikaci do základních skupin Ligy mistrů. Milán je totiž pátý se čtyřbodovou ztrátou na Florentinu.

Úvod utkání patřil hostům. V 19. minutě chyboval brankář Davide Bassi a mladíček Alexandre Pato nekompromisně trestal – 1:0 pro Milán. Na 2:0 mohl zvyšovat Gilardino, jenže v dobrém pozici minul, a tak mohli pro změnu skórovat domácí. Pár minut po úvodní brance zužitkoval přihrávku Luky Antoniniho záložník Antonio Busce a bylo vyrovnáno. S tím se Milán nechtěl smířit, jenže šance Gilardina zůstaly nevyužity.

Do druhého poločasu přichystal Carlo Ancelotti několik změn. Odešli záložník Yoann Gourcouff a obránce Massimo Oddo, přišli Christian Brocchi s Danielem Bonerou. Ve 47. minutě mohl Alexandre pato vstřelit svůj druhý gól v utkání, jenže jeho hlavičku brankář Davide Bassi zlikvidoval. O chvíli později musel proti střele Claudia Marchisia zasahovat i Kalač a stav tak zůstával nadále remízový. S rostoucím časem rostl i tlak Milána. Na další branku AC si museli fanoušci hostí počkat až do 85. minuty, kdy hlavou překonal brankáře Davida Bassiho záložník Massimo Ambrosini. V 89. minutě udělal tečku za utkáním dobře hrající Kaká. Milán vyhrál naprosto zaslouženě, navíc dokázal stáhnout náskok Fiorentiny na jeden bod. Empoli prohrálo třetí zápas po sobě a dostalo se na sestupovou osmnáctou příčku.

Autor: Ondřej Linhart / acmilan.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zdalipak už v AC vstřebali zklamání z vypadnutí z LM ? Empoli by toho mohlo využít. Bod by se jim hodil. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

To já vsázim vše na AC!!! Tip: 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán rozhodl o třech bodech až v samém závěru, škoda, už jsem viděl remízu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele