33. kolo
12.04.2008 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Citta di Palermo - Calcio Catania 1:0

V bitvě o Sicílii bylo nakonec úspěšnjěší US Citta di Palermo. Fotbalisté v růžových trikotech porazili Calcio Catania 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral v 84. minutě Fabrizio Miccoli. Palermo se tedy alespoň pro dnešek posunulo na deváté místo. Catania si tak zkomplikovala své další působení v Serii A.

Začalo se ve vysokém tempu, tak jak jsme v sicilském derby zvyklí. Fabio Caserta se snažil ohrozit branku hostí akrobatickým kopem, který skončil jen těsně vedle branky. Na druhé straně zkazil velmi slibnou šanci Marco Biagianti. Palermo ze začátku mělo více ze hry, ale domácí fotbalisté naráželi na dobře zorganizovanou obranu týmu Waltera Zengy. Ve 28. minutě se dostali hosté do prozatím nejlepší šance utkání. Gennaro Izco vybojoval míč a poslal zabijáka Spinesiho. Spinesi však přenechal pro Tedesca, jenž z devíti metrů nechal vyniknout Federica Agliardiho. Z nařízeného rohového kopu ještě zahrozil stoper Terlizzi, jehož hlavička mířila těsně nad břevno.

Na druhé straně hlavičkoval ne příliš razantně Amauri. Ovšem za chvíli později se naskytla Brazilci mnohem lepší příležitost. Boško Jankovič skvěle unikl po pravé straně, odcentroval a Amaurimu ve skluzu chyběla sekunda, možná dvě, aby poslal domácí do vedení. Agliardi, který se dozvěděl, že nastoupí krátce před utkáním, když veterán Alberto Fontana neprošel fyzickým testem, skvěle zasáhl proti Vargasovo přímému kopu.

Krátce po změně stran zahrával Jankovič trestný kop a způsobil pořádný závar před hostující brankou. Nejprve se Migliacciova hlavička odrážela od obránců a dostala se šťastně až k Tedescovi, jenž nedokázal míč usměrnit do sítě na zadní tyči. Na druhé straně opět skvěle zasáhl Agliardi proti Spinesiho pokusu. V 53. minutě se zranil smolař Giacomo Tedesco a na hrací plochu vyběhl Fabrizio Miccoli. Poté velmi aktivní Jankovi opět skvěle odcentroval a Amauri následně hlavičkoval jen těsně nad. V 63. minutě se celá akce zopakovala.

Výtečný Jankovič našel hlavu Amauriho a Ciro Polito skvělou reakcí zabránil brance. Cristian Terlizzi ještě odkopával před dobíhajícím Miccolim. V 84. minutě přišla jediná branka utkání. Vystřídavší Fabrizio Miccoli se postavil k přímému kopu a fantasticky zakroutil míč do brány. Ciro Polito neměl nárok zakročit, neboť se těsně před kopem rozestoupila zeď. Palermo tak nejnižším možným rozdílem porazilo Catanii a Walter Zonga zažil první porážku na lavičce Catanie.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele