31. kolo
30.03.2008 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Calcio Catania - FC Turín 1:2

Turín porazil v důležitém záchránářském souboji Catanii Calcio, když se mu podařilo zvrátit nepříznivý stav. Domácí sice zásluhou Spinesiho již ve třetí minutě vedli, ale o dvě minuty později srovnal Diana a ve druhém poločase rozhodl Di Natale. Turíňané tak opět trochu poodskočili sestupovému pásmu, naopak Catania se mu nebezpečně přiblížila.

Domácí fanoušci si nemohli přát lepší start do utkání než ten, který jim hráči připravili. Hned ve třetí minutě se od svého strážce odpoutal Spinesi a po rohovém kopu hlavičkou přesně zakončil. To ale nebylo vše, jelikož o pár desítek sekund později byl na Stadio Massimino k vidění další gól. Veterán Recoba našel před pokutovým územím volného Dianu, jenž zaskočil překvapenou domácí obranu a vyrovnal. Recoba byl při chuti a o chvilku později vyslal na brankáře Polita nebezpečnou ránu, se kterou si už tentokrát domácí gólman poradil. Hosté stále tlačili a byl to opět Recoba, kdo provětral Politovy rukavice. Tentokrát levačkou napřáhl z 25 metrů a Polito musel vyrážet na roh. Z následné standardní situace jen těsně vedle mířil Motta.

Turíňané si sice vytvořili hned několik slibných šancí, ale nepodařilo se jim žádnou využít a málem za to byli potrestáni. Gionatha Spinesi ale nabídku ke druhé brance odmítl, když z šesti metrů hlavičkou neuvěřitelně přestřelil. Další šanci měli domácí po chybě brankáře Fontany, jenž netrefil Sardův centr, jenomže Tedesco nedokázal přesně zamířit. Těsně před přestávkou měl ještě příležitost Paollo Zanetti, když se snažil přelobovat brankáře Polita. Ten se ovšem natáhl, míč přibrzdil a obránci ho tak mohli těsně před brankovou čárou odkopnout.

Krátce po přestávce byl zvednutým praporkem zastaven Motta, když se sám řítil na branku. Opakovaný záběr ovšem prokázal pochybení čárového rozhodčího. V 60. minutě vystřídal pokulhávajícího Recobu Di Natale a po třech minutách pobytu na hřišti se zapsal do střelecké listiny. Rosina vyslal skvělý pas za domácí obranu, které nevyšla ofsajdová past a Di Natale střelou z prvního doteku poslal Turín do vedení.

Také domácí byli blízko vyrovnání, když nádherný volej vyslal z 30 metrů Vargas. Míč ale jen orazítkoval břevno a branková konstrukce zastavila i pokus turínského Motty. Domácí se poté dožadovali penalty, ale rozhodčí Rizzoli neshledal Pisanův zákrok na Mascaru nedovoleným. Podobná situace přišla nastaveném čase, ale hlavní sudí penaltu po zákroku na Mascaru opět neodpískal.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeji FC turín, aby bodoval !!! V poslední době se jim vlůbec nedařilo, takže to snad zastaví a uhrají dobrý výsledek. Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo FC Torino !!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele