34. kolo
20.04.2008 15:00 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Juventus Turín 0:4

Juventus deklasoval na Stadio Azzurri d'Italia domácí Atalantu 4:0 a třetí příčka se zdá být definitivně dosažena. Lví podíl na vítězství Staré Dámy měl kanonýr Alessandro Del Piero, jenž zkompletoval hattrick. Hned v první minutě se trefil také Nicola Legrottaglie.

Juventus přijížděl do Atalanty s vědomím, že z posledních třech zápasů byl dvakrát úspěšný a nepohrál zde již sedm let. Naopak domácí Orobici věděli, že pokud chtějí uspět, musí se zlepšit v útoku. V posledních pěti utkáních totiž dali jen jednu branku.

Domácí nevstoupili do utkání příliš dobře, když hned v úvodu nechali Juventus, respektive Alessandra Del Piera, zahrávat volný přímý kop. Italský kanonýr totiž přesným centrem našel obránce Legrottaglieho a Juventus již po 47 sekundách vedl 1:0. Obránce hostí oslavil branku ukázáním "italské verze" trička s nápisem "I Belong To Jesus", které je velice oblíbené v Brazílii.

Jenomže rychlou brankou černý začátek pro Atalantu neskončil. V šesté minutě totiž Camoranesi ve spolupráci s Trezeguetem připravili šanci pro Del Piera, jenž se z blízkosti nemýlil a zvýšil na 2:0. Domácí se dlouho vzpamatovávali a první střelu vyslali až v závěru první dvacetiminutovky, ale Bellini mířil vedle. Atalanta se sice snažila útočit, ale za chyby v obraně byla potrestána. Nádherným pasem vyslal ve 34. minutě Del Piera Zanetti a hostující útočník opět neměl se zakončením sebemenší problém. Bylo to již 3:0 a bylo v podstatě rozhodnuto. Domácí ještě do poločasu stihli orazítkovat břevno a Del Piero málem dokonal hattrick, ale Coppola tentokrát zlikvidoval.

Ve druhém poločase zahrozil jako první domácí Padoin, ale neuspěl. Na druhé straně pak z voleje nepřesně pálil Zanetti. Aktivní Del Piero měl stále plno energie a brankář Coppola měl plné ruce práce s jeho dalším projektilem. Kapitán Staré Dámy se nakonec hattricku přeci jenom dočkal. Šťastná chvilka přišla v 65. minutě a Del Piero upravil na 4:0 a jelikož se domácí již na nic nezmohli, bylo to konečné skóre.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Juventus teda řádil !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele