36. kolo
04.05.2008 15:00 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - AS Livorno 3:2

Atalanta Bergamo porazila na Stadiu Atleti Azzurri d'Italia zachraňující se Livorno 3:2 a upevnila si jedenáctou pozici. Livorno se touto porážkou prakticky odsoudilo k sestupu do Serie B.

Utkání začalo v lehčím tempu. Oba týmy hrály opatrně ze zajištěné obrany. V první šanci se ocitli Francesco Tavano a Diego Tristan, ovšem se svými pokusy nenaložili dobře. Ve 35. minutě mohlo jít po hlavičce Simone Pavana Livorno do vedení, ovšem jeho střela šla vedle. První půle další zajímavé věci nepřinesla, a tak se šlo do šaten za bez brankového stavu.

V celku nepříliš pohledná podívaná v prvním poločase se ve druhé půli proměnila v gólovou přestřelku. V 56. minutě otevřel skóre utkání Cristiano Doni. Největší hvězda týmu Bergama přelobovala brankáře Marca Ameliu a jedním z nejhezčích gólu letošní sezony poslala domácí do vedení. Za další tři minuty přišla pro hosty další rána. Ferreira Pinto nedal po svém sólu střelou pod tělo brankáři Ameliovi žádnou šanci. Atalanta vedla 2:0 a hostující Livorno bylo ve velice složité situaci. Zpátky do hry vrátil hostující celek brankou ze 65. minuty Fausto Rosini. Útočník Livorna nepohrdl šancí, kterou mu připravil Antonio Filippini – 2:1.

V 82. minutě oživil naději na dobrý výsledek Simone Pavan. Alessandro Diamanti zatáhl míč po levé straně a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Pavana. Osm minut před koncem byl tedy stav nerozhodný 2:2.

Livorno v tuto chvíli věřilo v obrat, jenomže pro příznivce Livorna přišla těžká rána. V 89. minutě rozhodl utkání ve prospěch Atalanty Bergamo Simone Padoin, ten si zpracoval dlouhý nákop a precisně přehodil brankáře Ameliu. Atalanta si vítězstvím upevnila svojí pozici v tabulce, kdežto Livorno se téměř s jistotou může připravovat na boje v Serii B.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele