12. kolo
23.01.2008 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Atalanta v dohrávce zdolala AC Milán

Fotbalisté AC Milán nenavázali na víkendové vítězství v Udinese a v dohrávce 12. kola Serie A prohráli na hřišti Atalanty Bergamo 1:2. Nepomohla jim ani optická převaha, ani Brazilec Pato, jenž spálil několik šancí.

Utkání bylo přeloženo z 11. listopadu, kdy muselo být už po několika minutách kvůli výtržnostem fanoušků přerušeno. Byl to jeden z černých dní italského fotbalu, ten den totiž policista na dálnici omylem zastřelil fanouška římského Lazia. Dnes se hrálo před prázdnými ochozy.

Hosté byli aktivnější hned od začátku. Jako první sice pálil mimo domácí Doni, ale pak už se potil na druhé straně gólman Coppola. Nejprve znemožnil zakončení Patovi, v klidu nemohl být ani při šancích Kaladzeho a Seedorfa po rohovém kopu. V 16. minutě se Milán ujal vedení, když Gattusův centr srazil za záda vlastního brankáře Cristiano Doni.

I dál dominovali borci v červenočerných dresech, ale Pirlo, Gattuso a ani ve třech šancích Pato neuspěli, a tak krátce před přestávkou přišel trest. Po akci Guarenteho se k míči dostal Antonio Langella, obešel dva obránce a překonal Kalače - 1:1.

Milán měl navrch i po přestávce, domácí však skvěle napadali a nedovolili soupeři dostat se do mnoha dalších šancí. Pata vystřídal Ronaldo, ale ani on se neprosadil. V 68. minutě tak přišlo rozhodnutí. Bellini pasem za obranu našel Simone Inzaghiho, ten vylákal ven z branky Kalače a přihrál Fernandu Tissonemu, jenž zakončil do prázdné branky - 2:1.

Domácí mohli přidat pojistku, ale Tissoneho pokus skončil na břevně. Mohli tak za tři body děkovat Coppolovi, který v závěru zneškodnil gólovku Ronalda i šanci Kaká. Milán tak nevyužil šanci přiblížit se pohárovým příčkám a zůstává desátý, Atalanta je šestá, i když má jen o bod více.

Autor: Petr Starý / channel4.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
GEGE

0:2(Pirlo,Gila)FORZA MILAN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ATALANTA natrhnete jim prdel!!!FORZA INTER!!!!!!!!!!!

Reagovat
M11

jasna dvojecka

Reagovat
smazaný uživatel

Jak chce Ancelotti s takovym tymem prestarlich bilich trpasliku udrzet stabilni formu?

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce ještě lepší než se čekalo ! Bravo Atalanta !!! AC Milán opět pokořen, pokolikáté už ?

Reagovat
smazaný uživatel

V lize už po 5. !

Reagovat
smazaný uživatel

Na to zvyklí nebyli, ale přivyknou si.

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok to vypadá na Finále UEFA cup AC Milan : Liverpool....ani jeden se podle dosavadních výkonů do LM ani nedostane

Reagovat
smazaný uživatel

aby sa AC Milano dostalo aspon do pohara UEFA:)

a loserpool tiez. To je tak smeisny tim, oni furt chcu hrat o titul, ale hraju on iba v predsezonnych debatach:)

Reagovat
smazaný uživatel

Jen nemějte starost ...AC se do Ligy mistrů dostane..

Reagovat
M11

jejda... jedina chyba a opet AC proc ja jim porad tak verim

Reagovat
smazaný uživatel

To není dobrý, potřebujme nový impuls hráče, trenéra, cokoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

zajimavy vysledek

Reagovat
smazaný uživatel

riadne slaby su nemaju na juventus a inter nevedia hrať stakym mužstvom juve by vyhralo ligu majstrov

Reagovat
Slejdy

ach jo co chcou hrat uz ale

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele