32. kolo
06.04.2008 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Reggina Calcio 2:0

Fialky na domácí v půdě v boji o čtvrtou příčku nezaváhaly a zásluhou Pazziniho s Mutuem porazily Regginu 2:0. Trenérovi Prandellimu vyšla menší přestavba sestavy a Reggina z Florencie odjela již po páté za sebou s porážkou.

Domácí do utkání vstupovali s vědomím, že pokud chtějí udržet čtvrtou příčku zajišťující Ligu mistrů, musí dnes vyhrát a hned v prvních minutách hry zahrozil Riccardo Montolivo, jehož střela ovšem branku netrefila. Chvilku nato už byla situace značně vyhrocenější. Hosté se totiž vehementně dožadovali odpískání pokutového kopu poté, co došlo ve vápně ke kontaktu mezi Kroldrupem a Makinwou. Penalta sice odpískána nebyla, ale Makinwa dělal v úvodu domácí obraně značné potíže.

O střelu se následně opět pokoušel Montolivo, ale brankář Campagnolo byl připraven. Bezbrankové skóre bylo prolomeno ve 23. minutě. Manuel Pasqual poslal do pokutového území nadýchaný centr, ke kterému se přes všechny obránce dostal Pazzini a hlavičkou zakončil. Po půl hodině udržel vedení brilantním zákrokem brankář Frey, jenž předvedl skvělou reakci proti Vigianiho hlavičce. Ještě před přestávkou měli domácí opět velké štěstí poté, co Brienza napálil míč do břevna.

Ve druhém poločase přišla první výraznější šance v 58. minutě, ale zato byla gólová. Dobrá kombinace vynesla domácím skvělou příležitost, kterou ovšem zahodil Pasqual, když trefil pouze břevno odkryté branky. Pár minut nato musel míč z brankové čáry po hlavičce Pazziniho vykopávat Aronica a tlak Fialek se stupňoval. Druhá a zároveň rozhodující branka ale nakonec přišla až v nastaveném čase, kdy se trefil Adrian Mutu.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tokrát bez tvýho komentáře ? Tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

si dobry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele