27. kolo
09.03.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Siena - ACF Fiorentina 1:0

La Viola se postarala o největší překvapení 27. kola Serie A, když podlehla v toskánském derby Sieně 0:1. Domácím zařídil vítězství útočník Massimo Maccarone. Díky výhře AC Milán na půdě Empoli má tak Viola náskok na Rossoneri pouhý jeden bod a dá se očekávat tvrdý souboj o 4. místo.

Fiorentina byla po vítězství nad Juventusem a Evertonem jednoznačným favoritem tohoto utkání. Nicméně měla vcelku slušně zaplněnou marodku. Pro zranění chyběli Adrian Mutu, Franco Semioli a Fabio Liverani, útočník Daniel Pablo Osvaldo byl suspendovaný. Domácí Siena prodloužila svou sérii neporazitelnosti již na pět zápasů v řadě. Domácím chyběl kapitán Simone Vergassola a Lukáš Jarolím.

Již v osmé minutě se po střetu s Massimem Gobbim zranil domácí záložník Paul Constantin Codrea. Jeho místo zaujal Daniele Galloppa a hned se aktivně zapojil do hry, jeho střela skončila nad brankou hostí. Na druhé straně N’Diaye Papa Waigo našel výborným centrem Giampaola Pazzinho, který se octl sám před gólmanem, avšak trestuhodně netrefil bránu z pěti metrů! O chvíli později měl Pazzini šanci na repete, ale tentokráte ztroskotal na Alexi Manningerovi, jenž vytáhl na jeho hlavičku parádní zákrok. Branku Sebastiena Freye se snažil ohrozil Mario Frick, ale mířil mimo.

Zhruba po hodině hry poslal Mario Frick Sienu do vedení. Nicméně oslavy na stadiónu Artemia Francchiho pokazil zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Giampaolo Pazzini dnes prostě neměl den. V další velmi dobré pozici hlavičkoval pouze nad branku a byl střídán. Nicméně v 80. minutě srazil Fialky do kolen Massimo Maccarone. Postavil se k přímému kopu, laserově přesnou střelou obstřelil zeď a poslal Sienu do vedení. Při oslavách branky si sundal dres. Kdyby Massimo neměl na kontě již jednu žlutou kartu, tak se dá tento způsob oslav pochopit, avšak holohlavý útočník se nechal nesmyslně vyloučit a oslabil svůj tým na posledních deset minut. Naštěstí pro něj se již nic nestalo a Siena si připsala tři body za vítězství 1:0.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fiorentina Tip - 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele