34. kolo
20.04.2008 15:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

AC Milán - Reggina Calcio 5:1

AC Milán díky hattricku brazilce Kaká porazil Regginu 5:1 a i nadále zůstal v boji o vytoužené čtvrté místo, na které stále ztrácí čtyři body. Další branky vstřelili útočníci Fillipo Inzaghi a po zranění zotavený Alexandre Pato. Za hostující celek se trefil Edgar Barreta.

První šanci si domácí vytvořili už ve druhé minutě utkání. Cristian Brocchi se po pravé straně probil obranou hostí a jen těsně minul branku Regginy. Hostující fotbalisté s odpovědí dlouho neotáleli. Francesco Cozza zkoušel střelou z dálky štěstí jen do připraveného Zeljka Kalače. V 8. minutě pronikl do pokutového území Kaká, po kontaktu s Francescem Modestem upadl a hlavní sudí odpískal pokutový kop. Vcelku přísně nařízenou penaltu s přehledem proměnil Kaká. AC Milán vedl 1:0. Na vedoucí branku Milána mohl odpovědět Valdez. Jeho hlavičku s menšími problémy Kalač zkrotil. Další příležitosti na skórování měli domácí Kaká a hostující Francesco Modesto a Francesco Cozza.

Ve 31. minutě Rossoneri sehráli velice pohlednou akci. Filippo Inzaghi našel na vápně elegantně patičkou brazilce Kaká a ten střelou z první nechal vyniknout brankáře Regginy Campagnola. Za tři minuty došlo k dalšímu penaltovému zákroku. Tentokrát se v šestnáctce skácel Clarence Seedorf a z penaltového puntíku se opět nemýlil Kaká – 2:0. S Regginou to v tuto chvíli vypadalo špatně, jenže ještě před odchodem do šaten se jí podařilo snížit. Na povedenou střelu Edgara Barreta brankář Kalač nezareagoval. Poločas skončil vedením Milána 2:1.

Druhý poločas začal podobně jako ten první. V 55. minutě se kolem hostujícího obránce obtočil Filippo Inzaghi a těsně minul. V 62. minutě napřáhl z dálky Andrea Pirlo a brankář Andrea Campagnolo s vypětím všech sil střelu vyrazil. Reggina mohla vyrovnat o dvě minuty později. Svojí chybu na poslední chvíli v malém pokutovém území uhasil odkopem na roh Kakha Kaladze. Vzápětí na to se k hlavičce propracoval Luca Tognozzi, ale míč jen o malinko minul tyč. V 68. minutě dovršil hattrick brazilec Kaká. Ten si zpracoval centr Pirla a střelou k pravé tyči propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:1.

Reggina se snažila s výsledkem ještě něco udělat, ovšem přímý kop Modesta brankář Kalač zneškodnil. Do utkání nakonec zasáhl i zotavený Alexandre Pato a hned při své první akci s míčem se podílel na čtvrté brance Milána. Andrea Pirlo mladičkého Brazilce vyslal přihrávkou do gólové příležitosti, ovšem jeho střela skončila na pravé tyči a odrazila se k volnému Inzaghimu. Italský veterán potvrdil vynikající formu z předešlých utkání a pohodlně zvýšil na 4:1.

V závěru utkání ještě po jemném centru Gourcouffa pečetil vítězství hlavou Alexandre Pato. Milán mohl slavit vysoké vítězství 5:1, ovšem i nadále zůstal pátý se čtyřbodovou ztrátou na Fiorentinu, která rovněž ve svém domácím utkání zvítězila.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem zvědav, jestli zase slovutné AC Milano zaváhá ?

Reagovat
smazaný uživatel

nesmí...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milano deklasovalo Regginu, ale stejuně je jim to prd platný. Konkurence totiž nespí.

Reagovat
smazaný uživatel

peky vykon ...dobry zapas

Reagovat
smazaný uživatel

byl to peknej zapas

Reagovat
Mrvinho

Kaká - Borec no.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele