14. kolo
01.12.2007 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán - Juventus FC 0:0

Na první pohled nudný výsledek stojí za touto úžasnou bitvou na milánském San Siru. Jak domácí AC, tak Juventus měly šance rozhodnout utkání ve svůj prospěch. Rossoneri bezbrankovou remízou protáhli svoji mizérii a dále budou čekat na první výhru na domácí půdě.

Bianconeri hned ze začátku zatlačili soupeře a první příležitost přišla již v páté minutě. Molinaro našel Iaquintu, který přiklepl Trezeguetovi, avšak francouzský útočník pálil ke smůle hostí jen těsně vedle. V jedenácté minutě měl Trezeguet další šanci. Skvěle se otočil s míčem a překonal Didu. V cestě do brány domácích se však míči postavila tyč. Po úvodním náporu hostí se Rossoneri začali oklepávat. Ovšem Juve vyrukovalo s nečekanou taktikou. Instrukce byly jasné – Kaká nesmí hrát. A tak se také stalo, brazilský míčový kouzelník se téměř nedostával do hry. A jelikož Seedorf nějakou dobu nehrál, tak byla ofenzíva AC takřka bezzubá.

Gilardino se pokusil překvapit Buffona střelou z dálky, ale hostující brankář střelu pokryl. Na druhé straně si naběhl Pavel Nedvěd mezi Nestu a Odda a dožadoval se faulu, ovšem rozhodčí nechal ve hře pokračovat. Milán se do přestávky pokusil něco vymyslet, ovšem dalekonosné střely Seedorfa a Pirla pouze prověřily Buffonovu pozornost.

Druhá půle začala stejně, jako ta první. Juventus vlétl do hry a opět tlačil. Salihamidžič skvěle utekl po pravé straně a přihrál Trezeguetovi, jehož pokus Dida vyrazil. Nedvěd už už chtěl dorážet, ale skvěle a hlavně čistě ho odzbrojil Massimo Oddo.

Na druhé straně se okamžitě řítili do šance domácí. Kaká v akrobatické pozici zakončoval, ale Buffon skvěle vyrazil. Na odražený míč ale dosáhl Gilardino a poslal jej do brány. Radost domácím však zkazil pomezní sudí, který odmával Gilardinovi ofsajd. Opakovaný záběr ale ukázal, že Gila byl zhruba půl metru mimo ofsajdovou hranici. Další šanci poskytl Milánu Chiellini, který fauloval Kaká. K přímému kopu se postavil věhlasný technik Andrea Pirlo, ovšem Buffon ho výborně vychytal.

Utkání se blížilo ke konci a oba celky prahly po vítězství. Carlo Ancelotti chtěl už konečně vyhrát před domácím publikem, tak poslal do hry čerstvou útočnou sílu – "Pippa" Inzaghiho. Claudio Ranieri na druhé straně se chtěl dotáhnout na vedoucí Inter a také zofenzivnil hru, když přišli do hry Alessandro Del Piero a Raffaele Palladino. Noví útočníci však již s výsledkem nic nezmohli, Inzaghi neproměnil dvě slibné šance a utkání skončilo remízou 0:0.

Autor: Pavel Bartl / goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AC Milán nemám rád a Juventus nemusím. Po zhodnocení všech pro a proti se mi zdá nejpravděpodobnější remíza. Tip 1:1.

Reagovat
GEGE

2:1(Sedorf,Kaka-Trezeguet)

FORZA MILAN!!!

Reagovat
Pharrell

neprohra hostů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele