19. kolo
28.01.2024 19:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Evanilson (© AFP)

Farense proměnilo jen jednu penaltu ze dvou a Portu tak podlehlo o dvě branky

Jasný favorit tohoto nedělního duelu získal další tři body a to i přesto, že čelil hned dvěma pokutovým kopům sebevědomě hrajícího Farense. Domácí se mohli dostat do vedení zhruba deset minut před přestávkou, jenomže neproměněné penalta naopak dala křídla hostům a ti bleskově skórovali hned dvakrát. SC sice po změně stran další penaltu dalo, avšak po druhé trefě Evanilsona odcházelo z trávníku s prázdnou.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa tak vyhráli v Primeira Lize potřetí za sebou a se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů momentálně zaostávají za vedoucím Sportingem o pouhé dva body. Farense i přes porážku zůstává sedmé se čtyřiadvaceti body. Výběr vedený koučem Josém Motou zahájil toto střetnutí s velkým elánem a první velkou možnost si vypracoval krátce po odehrané čtvrthodině, nicméně Elves Baldé pouze orazítkoval levou spojnici.

Farense se přeci jen mohlo dostat do překvapivého vedení ve 34. minutě, kdy pohotovou ránu Gonçala Silvy zablokoval rukou padající Fábio Cardoso, ale v inkriminovaný okamžik naprosto selhal Mattheus Oliveira, jenž zakroutil svůj projektil o téměř dva metry nad břevno. Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a FC toto zaváhání soupeře okamžitě potrestalo, protože brazilský forvard Evanilson po fantastické individuální akci Galena převzal finální kolmici do volného prostoru a z první napálil balón do vzdálenějšího spodního růžku.

Za dalších šest minut byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový - tentokráte měl přesnou mušku argentinský špílmachr Alan Varela, jehož tečovaný pokus z hranice pokutového území zapadl k levé konstrukci. Domácí outsider se vrátil do hry o bodový zisk po necelé hodině hry. Právě Varela totiž přišel o míč a pak naprosto zbytečně podrazil Mattheuse Oliveiru, balón na penaltový puntík si vzápětí postavil Bruno Duarte a šikovně ho usměrnil do sítě pod tělem brankáře Dioga Costy - 1:2.

Porto však v žádném případě nezpanikařilo a dvoubrankový náskok si naopak vzalo zpět zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Svůj druhý zásah v utkání zaznamenal agilní Evanilson, který se po přesně načasované nahrávce krajana Pepêho Aquina trefil po zemi k bližší tyči kolem marně se natahujícího gólmana Ricarda Velha.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele