17. kolo
14.01.2024 21:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů FC Porto (© AFP)

Porto ovádlo šlágr proti Braze a upevnilo si třetí místo

FC Porto zvládlo velmi důležitý domácí zápas s Bragou a po výhře 2:0 zůstává nyní již s pohodlným náskokem na třetím místě. Skóre za domácí otevřel v úvodu zápasu stoper Cardoso, krátce po změně stran přidal druhý gól z penalty Evanilson. Braze, která se v případě výhry mohla posunout na třetí místo, nyní hrozí, že se na ní bodově dotáhne pátá Vitória.

Nejočekávanější střetnutí 17. kola doprovázela už od úvodní minuty tvrdá hra a menší konflikty hráčů i realizačních týmů. Situaci hodně podpořil brzký gól, který diváci na Estádio do Dragão viděli už ve 12. minutě. To našel Francisco Conceição centrem ze standardní sitauce přesně hlavu zcela volného Fábia Cardosa a zkušený stoper si se situací poradil - 1:0.

Rozkouskovaný zápas mělo Porto od vedoucího gólu pod kontrolou a Braga se jen těžko dostávala ve větším počtu hráčů na soupeřovu polovinu. Největší šanci měla ve 32. minutě, kdy Horta po Borjově přízemním centru zakončoval v malém vápně, ale se skvělým zákrokem nohou se vytasil brankář Costa.

Veškerá poločasová příprava hostujícího trenéra Artura Jorgeho vzala za své už dvě minuty po změně stran. Borja zaváhal v rozehrávce, čehož využil Evanilson, kterého až po odehrání míče srazil v pokutovém území brankář Matheus a sudí Malheiro ukázal na penaltový puntík. Pokutového kopu se ujal sám faulovaný Evanilson a svého krajana v bráně Bragy překonal.

Braga byla po druhém inkasovaném gólu směrem dopředu bezzubá. Djaló se v dobré pozici po Hortově centru hlavou vůbec netrefil a Zalazarova střela z voleje zdaleka neměla parametry jako v předcházejícím pohárovém utkání s Benficou a letěla vysoko nad.

V závěrečné fázi zápasu Jorge vystřídal několik svých opor včetně hvězdného Ricarda Horty nebo komety letošní sezóny Rodriga Zalazara a to se podepsalo na hře hostů zejména směrem dopředu. Porto tak možná až nečekaně pohodlně dokráčelo k výhře 2:0 nad Bragou a zůstává v kontaktu s čelem ligy. To naopak uniká Braze, která se nyní musí hlavně ohlížet za sebe, protože se na ní dotahuje rival Vitória.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele