4. kolo
27.08.2022 21:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sporting prohrál s nováčkem Chavesem a krčí se ve spodku tabulky

Sporting CP překvapivě nestačil na GD Chaves a s nováčkem soutěže na vlastním stadiónu prohrál 0:2. Druhý tým loňské sezóny zápas ztratil v druhém poločase, kdy v rozmezí pěti minut dvakrát inkasoval a ztrátu již nedokázal dotáhnout.

Na Estádio José Alvalade proběhlo během právě končícího přestupového období mnoho změn a na nově poskládaném týmu šla poznat nesehranost. V nové roli na hřišti se představil nejlepší střelec týmu Pedro Gonçalves, který zaujal pozici ve středu zálohy, a byl to právě on, kdo poprvé po čtvrthodině hry zahrozil, ale jeho střela z hranice pokutového území pouze orazítkovala tyč.

Sporting byl v první půli velmi aktivní a na Vítorovu bránu létala jedna střela za druhou. Většina z nich ale byla z velké vzdálenosti a pokud už míč mířil mezi tři tyče, brazilský brankář si s ním poradil.

Po změně stran se obraz hry moc nezměnil. Sporting byl mnohem aktivnějším týmem, ale organizovaná obrana Chavesu nepouštěla domácí ofenzivní hvězdy do vyložených příležitostí. Skvělý výkon navíc předváděl Vítor, který v 54. minutě perfektně zlikvidoval Edwardsovu prudkou střelu z úhlu.

O minutu později o sobě vůbec poprvé v útoku dali vědět hosté. Héctor Hernández pronikl po přihrávce Sousy otevřenou obranou a jeho gólové radosti musel pohotovým zákrokem zabránit Adán. O pět minut později už ale španělský brankář byl pokořen. Bachiho centr z nepřímého volného kopu našel na hranici pokutového území Vitóriovu hlavu a kapitán hostů neskutečným způsobem přehodil Adána a vymetl horní růžek jeho brány.

V 63. minutě byla situace domácího celku ještě mnohem horší. Nepozorné obraně Sportingu totiž po průnikové přihrávce Kevina uprchl Juninho, který nasadil Adánovi kličku a pohodlně zakončil do odkryté brány - 0:2.

Zaskočený Sporting nedokázal na obdržené góly nijak reagovat a po zbytek utkání nebyl pro obranu Chavesu nebezpečný. O jediný vzruch se tak v nastaveném čase postaral Patrick, který nesmyslně udeřil Reise loktem a obdržel červenou kartu. To však nováčkovi nemohlo zkazit oslavy nečekané výhry.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,83-5,01. Jeden z těch 2 .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele