26. kolo
02.04.2023 16:30 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Abel Ruiz (© AFP)

Braga vyhrála v Chavesu a zůstává v boji o druhé místo

Sporting Braga pokračuje v dobrých ligových výkonech a z půdy nováčka GD Chaves si odváží tři body. Na Medeirosovu branku z úvodu zápasu dokázal do poločasu odpovědět Juninho, vítězný gól ale po změně stran přidal Ruiz.

Vstup do zápasu vyšel jednoznačně lépe domácím. Ještě před prvním gólem se musel brankář Vítor skvělými zákroky vytáhnout proti střele Andrého Horty ze střední vzdálenosti a následného nebezpečné dorážce Medeirose.

Ten však chmury z neproměněné šance velmi rychle zahnal. V 16. minutě měl André Horta dostatek prostoru na levém křídle zatáhnout míč blíž k soupeřově bráně a na hranici velkého vápna našel Medeirose, jenž prudkou přízemní střelou k tyči poslal Bragu do vedení.

To mohlo být vyšší ve 38. minutě, kdy se na Vítora hnal Ruiz, ale brazilský brankář byl rychle venku z brány, s čímž si mladý útočník nedokázal poradit. Na druhé straně tak měli možnost udeřit domácí. Stoper Ponck ve 42. minutě výborně vyvezl míč a založil akci na jejímž konci Euller přesným centrem překonal vybíhajícího brankáře Matheuse a Juninho poslal hlavou míč do odkryté brány.

Navzdory dynamickému závěru úvodního dějství převzala iniciativu v druhém poločase opět Braga. V 58. minutě našel krajní obránce Gómez přízemním centrem svého krajana Ruize, který ekvilibristickým zakončením patou napravil předchozí zaváhání a vrátil vedení na stranu Bragy.

Domácí měli velice blízko k vyrovnání v 68. minutě, ale proti Correiově vydařeném zakončení ještě lépe zasáhl Matheus. Na druhé straně pak Medeirosovi v dalším skórování zabránil Vítor a Ruizovi nepřesné zakončení, a tak týmy dokráčely k výsledku 1:2.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele