24. kolo
11.03.2023 21:30 CET
0 : 4
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga smetla Vizelu a ukázala, že je připravená bojovat nejvyšší příčky

Fotbalisté Bragy jsou po vypadnutí z evropských pohárů a nevydařeném derby zpět ve formě a odnesla to Vizela. Té totiž na jejím stadiónu nadělili čtyřgólový příděl a ukázali, že i v závěru sezóny hodlají bojovat o pozice s nejlepšími.

Většina prvního poločasu přitom vůbec nenaznačovala, že to bude jednoduché vítězství pro Bragu. Ta si dlouho nedokázala vytvořit velkou šanci a naopak její obranu větral aktivní Bondoso s Osmajičem. Až ve 43. minutě hosté nečekaně udeřili. Míč se po kostrbaté kombinaci a několika tvrdých soubojích odrazil před pokutové území k Al Musratimu, který razantní přízemní střelou poslal svůj tým před poločasovou pauzou do vedení.

Po herně zcela vyrovnaném prvním poločase, v jehož závěru ještě mohl vyrovnat nebezpečný Bondoso, to v druhém dějství netrvalo dlouho a přišel druhý gól hostů. Medeiros se ve 49. minutě po Gomézově přihrávce výborně uvolnil v šestnáctce a přesnou střelou rozvlnil síť za brankářem Buntičem.

Rychlí útočníci Vizely dělali i nadále problémy obraně hostů, ale jejich šance se stejně jako v prvním poločase míjely s úspěchem. V 65. minutě tak opět udeřila Braga, kdy po rychlém přechodu do protiútoku našel André Horta v pokutovém území volného Medeirose, který tvrdou střelou z halfvoleje mířil přesně a sedmým ligovým gólem vyrovnal svůj počet zásahů z loňské sezóny.

Dílo zkázy bylo pro domácí celek dokonáno v 75. minutě. Al Musrati svým typickým obloučkem za obranu zachytil náběh Ricarda Horty, který svou střelou z voleje propálil na bližší tyči hlídajícího Buntiče. Braga tak zareagovala na páteční výhru Porta a drží se v tabulce v těsném závěsu za ním.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele