34. kolo
27.05.2023 16:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Estoril završil vydařený závěr sezóny výhrou nad Marítimem

Estoril potvrdil dobrou formu z posledních zápasů a při rozlučce se sezónou před vlastními diváky hladce porazil Marítimo 3:1. Hosté z Madeiry se naopak nepředvedli v dobrém rozpoložení před baráží o ligovou příslušnost a krom porážky viděli také tři červené karty.

V zápase, který značnou část sezóny napovídal, že by se v něm mohlo rozhodnout o tom, kdo půjde do baráže, nakonec už o nic nešlo. Hosté se tak alespoň mohli rozehrát před důležitou baráží, ale už po čtvrthodině hry kvůli laxní obraně inkasovali. Tiago Santos až velmi snadno prošel z pravého křídla až do pokutového území a poslal přízemní centr do malého vápna, kde se v obležení obránců nejlépe zorientoval Marqués a poslal domácí do vedení.

Hned o čtyři minuty později mohlo být vedení dvojnásobné. Po centru - tentokrát z levé strany - hlavičkoval zcela osamocen Gouveia, ale trefil pouze tyč a z následné dorážky z voleje vůbec netrefil bránu. Když už se po standardní situaci dostali hosté, tak hlavičku Costy perfektně vychytal domácí brankář Leite.

Po změně stran bylo Marítimo aktivnější a za aktivitu bylo odměněno, když domácí záložník Gambos zblokoval střelu v pokutovém území rukou a sudí Baixinho nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil hrdina minulého kola Winck a zkušeně zamířil k tyči.

Dobrá nálada ovšem z řadách Marítima dlouho netrvala. V 71. minutě si China pomohl v hlavičkovém souboji loktem, kterým trefil do hlavy Gouveiu a po druhé žluté kartě šel předčasně do sprch. Jen o dvě minuty později hostující stoper René Santos protáhl při odkopu míče krok a přímo před očima hlavního sudího nesmyslně nakopl Carlose, za což viděl zaslouženou červenou kartu.

S výhodou dvou hráčů navíc Estoril na hřišti podle očekávání dominoval. V 80. minutě Santos přetáhl centr do pokutového území a na zadní tyči zavírající Joazinho zařídil střelou z voleje jeden z nejkrásnějších gólů sezóny - 2:1.

O dvě minuty později utekl na pravém křídle Gouveia a naservíroval přesný centr Bamidelemu, který sám na zadní tyči pohodlně přidal třetí gól svého týmu. Emoce pak v nastaveném čase neudržel hostující kouč Gomes a přidal Marítimu do statistiky třetí červenou kartu. Estoril porazil Marítimo 3:1 a zakončil sezónu na 14. místě, Marítimu sezóna ještě neskončila, neboť se musí připravit na baráž proti Estrela da Amadora.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele