7. kolo
17.09.2022 21:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting opět v lize prohrál, rozjeté Boavistě podlehl 1:2

Lisabonský Sporting sice válí v Lize mistrů a po dvou duelech se nachází na čele tabulky s vynikajícím skóre 5:0, ovšem v portugalské lize nečekaně strádá. Nyní prohrál již potřetí ze sedmi odehraných zápasů a s pouhými deseti body na kontě se nachází až na nelichotivém osmém místě. Naopak domácí Boavista prozatím překvapuje celou portugalskou scénu, vyhrálo dokonce popáté a s patnácti body drží vynikající pátou příčku.

Sporting sice krátce po změně stran dokázal smazat jednobrankové manko, jenomže zhruba deset minut před závěrečným hvizdem inkasoval rozdílovou branku z pokutového kopu. Úvodní dějství se rozbíhalo pozvolna, ale hosté přesně v jeho polovině dokázali rozvlnit síť. Po obrovském závaru před branku Boavisty se prosadil z bezprostřední blízkosti Pedro Gonçalves, nicméně jeho trefa nakonec neplatila kvůli zhruba půlmetrovému ofsajdu.

Naopak po necelé půlhodině hry mohl na druhé straně otevřít gólový účet tohoto sobotního střetnutí Bruno Lourenco, který pálil zcela osamocen z hranice brankového území, jenomže svou dělovkou trestuhodně orazítkoval pouze břevno. Ve 39. minutě nastřelil horní tyčku také hostující Trincão, jemuž po lobu z deseti metrů chybělo ke skórování vskutku jen několik centimetrů.

Domácí z ničeho nic udeřili v nastaveném čase první půle. Do černého zamířil Lourenco, jenž se opřel do odraženého míče ze čtrnácti metrů a s pomocí vzdálenější spojnice ho překrásně usměrnil do hostující branky. Hosté po změně stran přidali a v 55. minutě srovnali stav. Po vynikajícím pasu Nuna Santose z levého křídla stanul v brankovém území zapomenutý Marcus Edwards a svou pohotovou hlavičkou překonal bezmocného brankáře Césara.

Ve zbývajícím průběhu se ani jeden celek nikam netlačil, avšak Boavista rozhodla o svém překvapivém vítězství v 83. minutě. Střídající Ricardo Esgaio totiž neopatrně nakopl ve vlastní šestnáctce zakončujícího Martima Tavarese a rozhodčí João Pedro Pinheiro bez váhání ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil hrdina tohoto utkání Lourenco a svůj druhý zásah přidal nekompromisní ranou do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele