29. kolo
10.04.2022 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Porto zvládlo i duel s Vitórií a udělalo tak další důležitý krok k titulu

Porto několik týdnů odráží nápor obhájce mistrovského triumfu Sportingu a povedlo se mu to i v nedělním střetnutí 29. kola, když si z Guimarãese odvezlo nejtěsnější vítězství v poměru 1:0. V tabulce Primeira Ligy tedy zůstává na vedoucí pozici se ziskem devětasedmdesáti bodů a pět kol před koncem stále drží před lisabonským rivalem šestibodový odstup, k tomu v této sezóně uhájilo svou neuvěřitelnou bilanci devětadvaceti utkání bez jediné porážky.

Domácí celek nenavázal na minulý úspěch ve stejném poměru s Moreirense a patří mu šestá příčka s devětatřiceti body, před sedmým Paçosem Ferreirou už je jen o body tři. Hosté zahrávali v tomto duelu hned dvě penalty a k tříbodovému zisku jim stačilo proměnit pouze tu první, Vitória dohrávala závěrečnou čtvrthodinu v oslabení. Úvodní půlhodina nic zajímavého nepřinesla, poté svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa vsítili svůj jediný gól.

Mehdi Taremi se totiž chtěl kličkou zbavit brankáře Bruna Varely, nicméně ten ho evidentně podrazil a rozhodčí João Pedro Pinheiro bez jakýchkoli pochybností ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil právě faulovaný íránský kanonýr a bez větších potíží zamířil k pravé konstrukci. SC se vzápětí nehodlalo vzdát a zhruba pět minut před přestávkou málem srovnalo po přímém volném kopu, ale osamocený Óscar Estupiñán hlavičkoval o kousek vedle.

Ihned po změně stran mohl pojistit náskok favorita Pepê Aquino, avšak po hezkém posunutí míče hlavou směrem kupředu uklidil svou dělovku do boční sítě. Krátce po hodině hry si znovu nedal pozor Varela a nedovoleně atakoval Taremiho, který hodlal proměnit i druhý nařízený pokutový kop. Jenomže tentokráte v důležitý okamžik selhal a sedmadvacetiletého gólmana nechal vyniknout vynikajícím zákrokem.

Klub z Guimarãese pak ojediněle hrozil z rychlých brejků a snažil se srovnat stav, ovšem v 80. minutě jeho tlak opadl. Právě Estupiñán totiž při útočné akci bezohledně atakoval Joãa Mária a po zásluze obdržel žlutou kartu. Vzhledem k tomu, že tu první inkasoval po necelé čtvrthodině hry, tak zápas pro něj předčasně skončil. Následně již k ničemu zajímavému nedošlo a FC proto může nadále pokračovat ve své krasojízdě.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele