1. kolo
06.08.2021 21:15 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting v druhém poločase zabral a nadělil nováčkovi z Vizely tři góly

Sporting CP vykročil za obhajobou titulu úspěšně a porazil nováčka ligy Vizelu. Po bezbrankové a nevydařené úvodní půli svěřenci trenéra Amorima zpřesnili hru v útoku a třemi góly naklonili utkání na svou stranu.

Na hráčích Sportingu leží největší předsezónní očekávání za poslední roky, a přestože o týden dříve slavili vítězství v Superpoháru, tak první poločas nového ligového ročníku byl z jejich strany velmi nervózní. Po necelých osmi minutách hry domácí dokonce inkasovali, ale přesně zakončující Cassiano byl v ofsajdovém postavení.

Sporting měl velké problémy dostat se za zodpovědně bránící blok hostujícího celku. První výraznější pokus zaznamenal až ve 26. minutě, kdy po Vinagreho centru zakončoval hlavou Paulinho, ale brankář Charles stál tam, kde měl. Mnohem větší šanci ke skórování měl o šest minut později po ruce v pokutovém území Cabral, nařízený pokutový kop ovšem napálil pouze do břevna.

Nepovedenou úvodní pětačtyřicetiminutovku začal domácí celek napravovat bezprostředně po změně stran. Už ve 48. minutě Paulinho zavelel k rychlému přechodu do útoku, vysunul Gonçalvese, a ten technickou střelou zpoza pokutového území otevřel skóre zápasu - 1:0.

A nejlepší střelec minulého ligového ročníku úřadoval i o čtvrthodiny později, když si zpracoval Esgaiův centr na zadní tyč a poslal svou dělovku do protější šibenice. Třiadvacetiletý ofenzivní záložník si připsal třetí gól ve druhém soutěžním zápase.

Sporting na hřišti jednoznačně dominoval a dokázal trestat stále častěji chybující obranu Vizely. V 74. minutě poslal střídající Nuno Santos milimetrově přesný přízemní centr na hranici malého vápna Paulinhovi, který se stoprocentní příležitosti nezmýlil - 3:0.

V závěrečných minutách ještě mohl čtvrtý gól přidat jedovatou střelou z voleje z hranice vápna Braganca, ale Charles byl připravený a předvedl pěkný zákrok. Sporting tak vykročil za obhajobou ligového titulu úspěšně a po výhře 3:0 nad Vizelou bere první tři body v letošním ligovém ročníku.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele