14. kolo
11.12.2021 21:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Nuno Santos a Pablo Sarabia režírovali výhru Sportingu nad Boavistou

Sporting si po porážce v Lize mistrů na půdě Ajaxu napravil reputaci a v Primeira Lize skolil bez větších problémů Boavistu. Ačkoli první poločas přesný zásah nenabídl, druhý už ano, a nutno říci, že Leoes si zisk tří bodů zasloužili. Hosté naopak potvrdili, že jsou i nadále v krizi, zaznamenali čtvrtou porážku za uplynulých pět kol, přitom na ligovou výhru čekají od srpna.

Domácí si vytvořili první větší šanci tohoto utkání, v 7. minutě Pote vyslal jemný oblouček na hranici brankového území, odtud hlavičkoval stoper Coates, brankář Baíranvánd však dokázal zasáhnout. Bleskově na to ale mohli zaúřadovat taktéž hosté, Gorré si zaběhl za obranu a ocitl se zcela sám před gólmanem Adánem, ten ovšem včas vyběhl, a v podnikání mu tak zamezil.

Ve 21. minutě se znovu ozval Sporting, Pedro Porro unikl podél pravé lajny, svou přihrávku směroval do vápna, tam operoval nebezpečně Nuno Santos, jenže v koncovce si neporadil. A o pouhou minutu později mohl skórovat po centru Poteho i Goncalo Inácio, nicméně hostující bránu hlavou přestřelil. Neprosadil se následně ani sám Pote, který pravačkou pálil do zámezí.

I po obrátce byl lisabonský výběr aktivnější a nakonec se své zasloužené odměny dočkal v 53. minutě, to když pobídka Nuna Santose propadla až k Pablovi Sarabiovi, jenž pohotově zacílil. V 59. minutě si role oba hráči vyměnili, Pablo Sarabia zprava zaúkoloval Nuna Santose, ten se úlohy nezalekl a podél Baíranvánda zakončil. Boavista již poté síly na vyrovnání nenašla.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele