27. kolo
20.03.2022 19:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Benfica navázala na úspěch v Lize mistrů a doma porazila nevyzpytatelný Estoril

Benfica se stále nevzdává šance na ligový titul a v každém případě bude chtít alespoň zabojovat o druhé místo zaručující skupinovou fázi příštího ročníku Ligy mistrů, ve které se v této sezóně probojovala už do čtvrtfinále díky senzačnímu úternímu vítězství 1:0 na půdě nizozemského Ajaxu. Nyní ve 27. kole portugalské ligy zdolala Estoril 2:1 a upevnila si třetí pozici s jednašedesáti body, na druhý Sporting stále ztrácí bodů šest.

Hosté naopak nenavázali na týden starý úspěch s konkurenčním Portimonense (2:0) a zůstávají na sedmé příčce se čtyřiatřiceti body. Lisabonský klub začal hodně svižně a hned v prvních šesti minutách si vytvořil dvě velké možnosti, ale proti dělovce Gonçala Ramose i přímému volném kopu Álexe Grimalda brilantně zasáhl gólman Vlachodimos. Outsider tohoto střetnutí mohl z ničeho nic udeřit v 9. minutě.

Po centru z pravého křídla od Carlese Soriy prudce hlavičkoval za sedmi metrů jeho krajan Jordi Mboula, avšak trefil jen pravou tyč. Aktivní Carles Soria zahrozil krátce po odehrané čtvrthodině, nicméně jeho šajtli z dvanácti metrů výtečně odvrátil do zámezí plachtící Vlachodimos. SL se dostalo do vedení deset minut před přestávkou, kdy naprosto neuvěřitelné sólo "á la Maradona" předvedl rychlonohý Rafa Silva.

Ten na vlastní polovině převzal míč, při dlouhém osmdesátimetrovém samostatném úniku obešel několik protihráčů a pak po zemi zamířil do pravého spodního růžku, tato trefa určitě bude letos patřit mezi vůbec nejhezčí napříč všemi světovými soutěžemi. Hostující vyzyvatel mohl nečekaně srovnat ihned po změně stran, jenomže přízemní střelu pozdějšího střelce Andrého Franca vykopl těsně před brankovou čarou dobře postavený Vertonghen.

SL pojistilo svůj náskok v 53. minutě. Zpětná nahrávka Gilberta propadla na kopačku Gonçala Ramose, jenž svou levačkou propálil ze šesti metrů naprosto bezmocného brankáře Figueiru. Domácí si pak s přehledem hlídali pohodlný náskok, Estoril alespoň trochu zdramatizoval tento duel ve třetí nastavené minutě. Po kolmici Arthura Gomese překonal Vlachodimose rozběhnutý Franco, nicméně hostům na další akci prakticky nezbyl žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele