6. kolo
20.09.2021 20:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Benfica v Primeira Lize vyhrála i pošesté v řadě, doma skolila Boavistu

Benfica ani napošesté v Primeira Lize body neztratila, a pouze tak stvrdila své postavení na čele tabulky. Z další výhry se radovala v souboji s Boavistou, která až do této chvíle padla jen na samý úvod sezóny s Gil Vicente. Dvěma brankami se prezentoval Darwin Núňez, jednou Julian Weigl, v dresu hostujícího celku se do statistik zápasu uvedl zdárnou trefou Gustavo Sauer.

Domácí byli od úvodních pasážích utkání aktivnějším mužstvem, již v 8. minutě se mohlo poprvé měnit skóre, nicméně po Jaremčukově úniku po pravé straně a následné přihrávce nedokázal na bližší tyčce zacílit přesně sbíhající si Núňez. Ve 14. minutě se však již uruguayský forvard přece zasadil o přesný zásah, na hranici brankového území ho svým centrem zprava našel Diogo Goncalves, a dobře umístěnou hlavičku, směřující ke vzdálenější tyčce, vlastně nemohl gólman Rafael Bracali jakkoliv zachytit.

Portský výběr se poprvé zásadněji ozval po půlhodině hry, z dálky napřáhl svou levačkou hodně slušně Gustavo, avšak gólman Vlachodimos, do té doby fakticky vůbec nezaměstnaný, využil své rukavice k potřebnému zákroku. O pár chvil později už však hosté gólově zaúřadovali. Pérez udělal moc dobře, že napadal váhajícího Weigla, jehož ve skluzu obral o balón, ten se tak dostal k jeho spoluhráči Gustavovi, jenž svá mířidla již seřizoval tak, jak si představoval, a ukázkovou střelu z voleje zaslal nekompromisně do šibenice.

Jenže sotva se Boavista mohla těšit alespoň z vyrovnaného skóre, už její soupeř, který po první dosažené brance výrazně upustil od svého ofenzivního podnikání, znovu zaznamenal průběžné vedení. Otamendi hlavou přesměroval merunu na zadní tyčku, tam se ocitl nikým nehlídaný Weigl, který okamžitě napravil své hrozivé zaváhání u předchozího inkasování, a z vyložené pozice snadno zacílil.

V 53. minutě se pokoušel o navýšení náskoku Jaremčuk, avšak jeho dělovku zlikvidoval pozorný Rafael Bracali, v 61. minutě každopádně hostující muž v rukavicích přece potřetí kapituloval, poněvadž Rafa Silva, ač mohl s klidem zakončovat, nesobecky ještě přihrál míč lépe postavenému Núňezovi, jenž se tak mohl na listinu šutérů zapsat podruhé.

Ke snížení stavu z pohledu Boavisty mohlo dojít v 64. minutě, Musa ale svůj pokus neprotečoval do prostoru třech tyčí po jemném obloučku Ntepa, v 72. minutě pak odmítl možnost oslavit hattrick pořád aktivní Núňez, jenž z blízkosti nevyzrál na Rafaela Bracaliho po svém sólu. Benfice však ve finále nemuselo vůbec vadit, že třeba ani Éverton v 79. minutě svou možnost nevyužil díky dobré práci Rafaela Bracaliho, protože i tak se radovala z konečného vítězství.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele