11. kolo
07.11.2021 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Pedro Gonçalves (© AFP)

Žádný problém pro Sporting, venku snadno skolil Pacos de Ferreira

Sporting potvrdil, že Pacos de Ferreira patří dlouhodobě mezi jeho nejoblíbenější soupeře, a od prosince roku 2015 mu připravil již dvanáctou prohru, včetně pohárových měření sil. Zisk tří bodů si bezpochyby zasloužil, mužstvo z portského regionu nepůsobilo hlavně v ofenzívě dobrým dojmem a lisabonskému gigantovi v podstatě nekladlo po celou dobu zásadní odpor.

Hostující stoper Coates byl tím, kdo mohl jako první měnit bezgólové skóre, propracoval se k hlavičce, avšak tu mu brankář André Ferreira stačil zlikvidovat. V 10. minutě unikl po levé straně Nuno Santos, svůj pas přetáhl až na zadní tyčku k Ricardovi Esgaiovi, avšak i v tomto případě si André Ferreira poradil. Ve 32. minutě pak Ricardo Esgaio pálil těsně do zámezí.

Sporting byl v prvním poločase evidentně tím nebezpečnějším, v tom druhém vlastně plynule navázal na svůj trend a hned zkraje se dočkal své zasloužené odměny. Ve 47. minutě ještě po centru Ricarda Esgaia zablokoval střelu Nuna Santose bránící Jorge Silva, ale z rezultujícího rohového kopu se už přece prosadil Goncalo Inácio, jemuž merunu hlavou prostrčil Coates.

Domácí na tohle inkasování nedokázali nijak reagovat, jejich protivník naopak v 69. minutě svůj náskok ještě navýšil, to když přihrávku zprava od stále aktivního Ricarda Esgaia využil pravačkou snadno Pote. V 73. minutě mohl vítězství pojišťovat ještě Paulinho, jenž sebral míč chybujícímu obránci Fláviovi Ramosovi, z blízkosti nicméně na Andrého Ferreiru nevyzrál.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele