34. kolo
13.05.2022 21:15 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Benfica vsadila na mládí, Henrique Araújo dvěma góly skolil Pacos de Ferreira

Pacos de Ferreira potvrdil, že závěrečná kola tohoto ročníku se mu nevyvedla podle vlastních představ, a v posledním zápase doma podlehl Benfice, jistě třetímu týmu tabulky. Ta o svém vítězství rozhodla během první půle. Vůbec poprvé v sezóně dostal šanci zahrát si v základní sestavě teprve dvacetiletý Henrique Araújo, který se odvděčoval oběma góly tohoto střetnutí.

Hned po pěti minutách se Benfica dočkala své první branky. Tiago Gouveia dobře zapracoval na levé straně, ve správnou chvíli předložil míč do šestnáctky na sbíhajícího si Henriqueho Araúja, jenž z blízkosti snadno zacílil za brankáře Andrého Ferreiru. Ve 22. minutě se snažil srovnat stav Lucas Silva a Gaitán, avšak ani jeden z nich se ze skrumáže neprosadil, a ve 44. minutě selhal v koncovce Hélder Ferreira, jenž z blízkosti nepřelstil gólmana Heltona Leiteho.

Za tohle neproměnění velké tutovky nakonec domácí zaplatili velmi tvrdou daň, protože jen o pár chvil později jejich protivník udeřil gólově podruhé, to když Henrique Araújo na zadní tyči zužitkoval bez větších obtíží pas zprava od Gila Diase. Druhé dějství pak už žádné další zásadnější vzrušení nepřineslo. V 76. minutě stále pozorného Heltona Leiteho nepřelstil ani Denílson, v 86. minutě se pak na opačné straně vytáhl André Ferreira vůči Diegovi Moreirovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele