1. kolo
07.08.2021 19:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Benfica zvládla první ligový zápas a odváží si z půdy Moreirense tři body

Benfica si na první ligové kolo nepřipravila žádné překvapení a porazila Moreirense 2:1. O třech bodech pro Benficu rozhodla úvodní dvacetiminutovka, ve které se prosadil Verísssimo a Waldschmidt. Skóre na straně domácích také ještě v první půli korigoval Martins.

Benfica byla od úvodního hvizdu aktivnějším týmem, ale k prvnímu rozvlnění sítě Moreirense příliš fotbalového umu nepotřebovala. V 9. minutě se ve skrumáži po rohovém kopu nejlépe postavil stoper Veríssimo, kterého odkopávající Conte trefil přímo do hlavy, a od té míč zaletěl za brankovou čárou - 0:1.

Rychle vstřelený gól přinesl hostům klid na kopačky a mohli se tak o deset minut později radovat podruhé. Gonçalves na pravém křídle uprchl obraně a poslal do pokutového přízemní centr, který stoper Rosić nedokázal odvrátit a pouze míč přibrzdil před dobíhajícím Waldschmidtem, který přesnou trefou zvýšil vedení Benficy.

Moreirense se nenechalo zahanbit a v 30. minutě také udeřilo. Yan našel krásnou přihrávkou za obranu nabíhajícího Rafaela Martinse, který si kličkou poradil s vybíhajícím Vlachodimosem a pohodlně zakončil do prázdné brány.

Srovnat stav utkání mohl o pár minut později střelou z hranice velkého vápna Ba, ale Vlachodimos byl v tomto případě pozorný. Předvedl se také Pasinato na druhé straně, když vyrazil Ramosovu střelu na břevno.

Situace se pro hosty výrazně zkomplikovala deset minut po změně stran, kdy Gonçalves neudržel nervy na uzdě a ostře zajel do Conteho. Sudí Ferreira nejprve čtyřiadvacetiletému záložníkovi udělil žlutou kartu, ale po kontrole videozáznamu svůj verdikt přehodnotil a Gonçalvese vyloučil.

Benfica v oslabení výrazně zkrotila své ofenzivní snahy a soustředila hlavně na udržení vedení. To se otřáslo pouze jednou v 69. minutě, kdy si na centrovaný míč za obranu naběhl z pravého křídla Ramos, ale proti jeho zakončení dobře zasáhl Vlachodimos. Hráči Benficy si ale i v deseti poradili s útočnými snahami Moreirense a vstoupili do nového ligového ročníku vítězně.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele