9. kolo
24.10.2021 19:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Rafa Silva (© AFP)

Benfica udolalo Vizelu až brankou z osmé minuty nastavení

Benfica pokračovala v trápení z posledních dvou utkání s Portimonense i německým Bayernem i na půdě nováčka z Vizely a dlouho to vypadalo, že nedělní duel 9. kola skončí bezbrankovou remízou, ovšem v hodině dvanácté se za hosty dokázal prosadit Rafa Silva a lisabonský výběr se tak udržel na vedoucí pozici se čtyřiadvaceti body, před druhým Portem i třetím Sportingem tak stále disponuje náskokem jediného bodu.

Naopak domácí nenavázali na šesti zápasovou šňůru bez porážky a v tabulce jim proto patří dvanáctá příčka s osmi body, za svůj výkon proti SL se však rozhodně nemusí stydět. Po necelých deseti odehraných minutách se mohli dostat do vedení po chybné rozehrávce brankáře Vlachodimose, ale Schettine pak tváří v tvář proti hostujícímu strážci neuspěl a přízemní střelou zblízka ho tedy nepřekonal.

Hosté začali výrazněji kousat až krátce po odehrané půlhodině, kdy z hranice pokutového území vypálil z voleje Diogo Gonçalves a gólman Charles měl co dělat, aby jeho razantní projektil vyškrábl konečky prstů nad svou branku. Zhruba pět minut před přestávkou měla znovu šanci Vizela, ale skákavý pokus Méndeze z pětadvaceti metrů vyrazil před sebe pozorný Vlachodimos.

Favorizovaní hosté se po změně stran snažili přidat na obrátkách a síť se jim povedlo rozvlnit v 82. minutě, ale trefa Rafy Silvy nakonec neplatila vinou ofsajdu. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v poslední možnou chvíli v osmé minutě nastavení přeci jen rozhodl právě osmadvacetiletý Rafa Silva. Ten se po přízemním skákavém centru z pravého křídla od Pizziho zjevil u vzdálenější konstrukce a bez potíží dopravil balón do bližšího spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele