15. kolo
19.12.2021 20:00 CET
0 : 4
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Otávio (© AFP)

Porto po delší době nadělovalo, tentokráte to odnesl nováček z Vizely

Porto sice po očekávané výhře Sportingu nad Gil Vicente (3:0) na chvíli kleslo na druhé místo portugalské nejvyšší soutěže, ovšem v neděli dokázalo odpovědět snadným vítězstvím v poměru 4:0 s Vizelou a okamžitě se tak vrátilo do čela tabulky se ziskem jednačtyřiceti bodů o skóre právě před CP, před dalším lisabonským rivalem Benficou stále drží čtyřbodový odstup. Domácí nenavázali na minulý úspěch s Aroucou (4:1) a jsou třináctí se třinácti body.

Nejúspěšnější portugalský celek nového tisíciletí se znovu musel obejít bez svého trenéra Sérgia Conceiçãa, který si odpykával patnáctidenní trest za kritiku v únorovém utkání s Belenensesem, nicméně ten z výkonu svých svěřenců určitě musel mít radost, neboť hosté během necelých dvaceti minut vedli o dvě branky. Po vlažnějším začátku se dostali do vedení ani ne po odehrané čtvrthodině zásluhou kolumbijského kanonýra Luise Díaze.

Současný nejlepší ligový střelec Primeira Ligy skóroval již podvanácté, jelikož se po vynikajícím centru z vlastní poloviny od Otávia elegantně zbavil bránícího Bruna Wilsona a křižnou přízemní střelou z mírného úhlu pokořil brankáře Charlese. Neuběhlo ani dalších pět minut a rozdíl ve skóre byl dokonce dvoubrankový, když aktivní Otávio obdržel zpětnou přihrávku právě od Díaze a z deseti metrů snadno zamířil do zcela prázdné branky.

V samém závěru prvního poločasu se Vizela mohla vrátit zpět do hry o bodový zisk, ale bombu Guilhermeho Schettineho z dvaadvaceti metrů nadvakrát zneškodnil brilantní gólman Diogo Costa. Jasný favorit zvýšil své vedení krátce po změně stran. Zaidu Sanusi po rychlém brejku obdržel finální nahrávku na levé křídlo od Evanilsona a z dvanácti metrů obstřelil svou tvrdou ranou bezmocného Charlese.

Domácí vzápětí orazítkovali brankovou konstrukci po hlavičce Kika Bondosoy, ale přitom si ještě více zkomplikovali svou už tak bezvýchodnou situaci. Guilherme Schettine totiž v souboji nakopl do hrudi Dioga Costu a rozhodčí Hélder Malheiro mu po přezkoumání videozáznamu udělil přímou červenou kartu. Porto pečetilo své vítězství v 64. minutě, protože po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval do vlastní sítě Samu a pak se již nic zásadního nestalo.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, vsports.pt

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ze 4-3. ŠIFRA.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele