31. kolo
25.04.2022 21:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Sporting snadno vyhrál v Portu nad Boavistou a přiblížil se k lídrovi

Sporting v minulém kole nezvládl městské derby s Benficou (0:2), čímž si zkomplikoval souboj o druhé místo a navíc se mu výrazně vzdálila i obhajoba mistrovského titulu, o kterou mohl již toto kolo definitivně přijít. Nicméně jeho úhlavní rivalové Benfica s Portem nečekaně zaváhali, Sporting si proto upevnil druhou pozici s úctyhodným osmibodovým náskokem na městského rivala a na první místo ztrácí tři kola před koncem bodů šest.

Díky tomuto pondělnímu úspěchu má tedy téměř definitivní jistotu, že hůře než druhý neskončí a navíc jeho teoretická naděje na portugalský trůn stále žije. Domácí celek neměl v tomto střetnutí téměř žádnou šanci a v tabulce mu náleží dvanáctá příčka s třiatřiceti body. I přes tuto porážku má však vytouženou záchranu na dosah, jelikož před šestnáctým Moreirense drží téměř nedostižný sedmibodový odstup.

Úvodní dvacetiminutovka nic zásadního nepřinesla, pak poprvé zahrozili svěřenci kouče Rúbena Amorima. Po hezké akci na levé straně a následné střílené přihrávce se dostal k dorážce Poté, ale z bezprostřední blízkosti selhal a našel jen náruč připraveného brankáře Bracaliho. Hosté se dostali do vedení zhruba deset minut před přestávkou, kdy vynikající patičku Poteho zužitkoval Matheus Nunes a svůj přízemní pokus z hranice pokutového území usměrnil přímo do levého spodního růžku.

Vzápětí mohl pojistit náskok favorita španělský špílmachr Pablo Sarabia, ovšem pěknou kroucenou střelou z dvaceti metrů nechal vyniknout skvělého Bracaliho. Sporting po změně stran vyčkával a v 58. minutě se přeci jen dočkal druhé trefy. Centr Edwardse z pravé strany totiž nešťastně tečoval Rodrigo Abascal, balón následně narazil do protější tyče a od ní se odrazil o centimetry za brankovou čáru, rozhodčí Manuel Mota pak ihned gól potvrdil - 0:2.

Domácí začali hrát v závěrečné čtvrthodině na velké riziko a Sporting v ofenzívě přitlačil. V 79. minutě chtěl rozhodnout João Palhinha, nicméně z hranice brankového území hlavičkoval do břevna. Za další čtyři minuty přidal rozhodující pojistku Tabata, jenž přesnou ranou k levé konstrukci proměnil nařízenou penaltu za nedovolený zákrok Abascala. V nastaveném čase se ještě povedlo rozvlnit síť Gonçau Ináciovi, jenomže jeho zásah neplatil kvůli ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele