23. kolo
18.02.2022 21:15 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Benfica selhala v závěru s Boavistou a bere pouze bod

Benfica nedokázala navázat na předchozí dvě ligová vítězství a tentokráte po skvěle zvládnuté úvodní půlhodině nakonec neudržela dvoubrankové vedení na půdě podceňované Boavisty. Kvůli remíze 2:2 se jí opět vzdálilo čelo tabulky, se ziskem jednapadesáti bodů zůstává na třetím místě o šest bodů za druhým Sportingem a o hrozivých dvanáct za vedoucím Portem. Domácí celek získal nesmírně cenný bod v boji o záchranu a je čtrnáctý s dvaadvaceti body.

Svěřenci trenéra Nélsona Veríssima se navíc nenaladili na důležitý středeční duel osmifinále Ligy mistrů proti ambicióznímu nizozemskému Ajaxu a tato ztráta je může hodně mrzet. FC vstoupilo do páteční předehrávky 23. kola o něco odvážněji a první slibnou možnost si vytvořilo po necelé čtvrthodině hry. Dostal se do ní chorvatský forvard Petar Musa, kmenový hráč pražské Slavie však mířil jen doprostřed branky a gólman Vlachodimos byl připraven.

SL otevřelo gólový účet krátce po dvaceti odehraných minutách. Po fantasticky sehrané akci přistrčil Rafa Silva svou geniální zpětnou patičkou míč pro rozběhnutého Adela Taarabta, jehož překvapivý skákavý pokus z dvaceti metrů zapadl přímo do levého dolního rohu domácí branky. Neuběhlo ani dalších sedm minut a na opačné straně mohl srovnat nesmírně aktivní Musa, nicméně svou okamžitou střelou z hranice brankového území těsně minul bližší tyč.

Lisabonský favorit vedl o dvě trefy přesně po půl hodině hry zásluhou Alexe Grimalda. Šestadvacetiletý španělský obránce se po střele zblízka od Rafy Silvy a zákroku brankáře Bracaliho dostal k odraženému balónu a ze šesti metrů ho po zemi snadno uklidil doprostřed poloprázdné branky. Benfica dokonce potřetí rozvlnila síť ve 34. minutě, ale trefa Évertona nakonec neplatila kvůli předchozímu ofsajdu Gonçala Ramose.

Zhruba pět minut před přestávkou dopravil míč do prostoru tří tyčí také uruguayský kanonýr Núñez, ovšem i on byl přistižen v ofsajdovém postavení. Hned z kraje druhé půle byl opět vidět hladový Musa, jenomže Vlachodimose se pokusil odvážně přehodit lobem a to se mu přeci jen nepodařilo.

Boavista postupem času přidávala a kýženého snížení se dočkala v 74. minutě. Gustavo Sauer si parádně vyměnil balón s Musou a po jeho závěrečné patičce nechytatelně vypálil po zemi z hranice pokutového území k přední konstrukci. Za další čtyři minuty mohlo být srovnáno, neboť Hamache svou dělovkou z více jak pětadvaceti metrů trefil vzdálenější tyč. Domácí nakonec zužitkovali svou převahu v 80. minutě, kdy Gaius Makouta vymetl všechny pavučiny v pravé šibenici bleskovou ranou ze čtrnácti metrů.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele