12. kolo
02.01.2021 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting přetlačil neefektivní Bragu a zůstává na čele tabulky

Šlágr kola mezi Sportingem a Bragou dopadl lépe pro lisabonský celek, který si tak pojistil své vedení v tabulce, navýšil náskok na svého protivníka už na rozdíl osmi bodů a zároveň vyvinul tlak na druhou Benficu a třetí Porto, jejichž zápasy se odehrají v neděli. Oba góly padly po přestávce, o první se postaral Pedro Goncalves, o ten druhý poté Matheus Nunes.

Os Arcebispos nicméně nepředvedli na Estádio José Alvalade vůbec špatný výkon. Ba naopak možná působili v útoku ještě nebezpečnějším dojmem, velkým problémem ovšem pro ně představovalo finální řešení všech akcí. Sporting naopak prokázal, že v této disciplíně je bezpochyby tím lepším, a po přece zlepšeném výkonu ve druhém poločase slavil úspěch.

Do jakési první šance se propracoval v 19. minutě Nuno Santos, který se ve vápně tlačil k zakončení, o kousek však na míč nedosáhl, a tak napřímo hostujícího gólmana Matheuse neohrozil. O pár chvil později na druhé straně vypálil ze střední vzdálenosti svou pravačkou Ricardo Horta, jenže brankář Adán neměl s jeho pokusem v podstatě žádné větší potíže.

Ve 32. minutě už Braga přece jenom zahrozila o dost více. Ricardo Horta se ocitl ve vápně zcela sám před Adánem, snažil se ho přehodit jemným obloučkem, avšak rukavice domácího muže v rukavicích nakonec stačila včas zasáhnout. Hosté prahnuli po vstřeleném gólu i ve chvílích následujících, ani ve 36. minutě ale nezacílil Ricardo Horta, jenž mířil mimo bránu.

A ve 40. minutě zahodila Braga další velkou možnost, do balónu se opřel vší silou Ali Musrati, měl ovšem smůlu, že jeho dělovka pouze orazítkovala tyčku. Ve druhém dějství naopak Sporting vyučil soupeře z produktivity a radoval se z konečného vítězství. Těsně po obrátce ještě rozvlnili síť hosté zásluhou Paulinha, jeho branka však nebyla uznána pro ofsajd.

Pak už se střelecky prosazovali pouze efektivní domácí. V 54. minutě přetáhl Nuno Mendes centr zleva na Nuna Santose, ten balón chytře sklepl pod sebe na Pedra Goncalvese, který již pohotově skóroval. A v 78. minutě byl na správném místě střídající Matheus Nunes, jenž doklepl merunu za brankovou čáru po dobré práci Šporara, jehož předtím vychytal Matheus.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele