1. kolo
28.10.2020 22:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting v závěrečné desetiminutovce otočil zápas s Gil Vicente a zůstává neporažen

Stále bez prohry pokračují v portugalské Primeira Lize fotbalisté Sportingu, kteří zvládli náročný domácí zápas s Gil Vicente. Hosté díky gólů z úvodu druhého poločasu sahali po vítězství, ale ofenziva Sportingu se v závěrečné fázi utkání probrala a třemi góly prolomila obranu soupeře.

Domácí byli jednoznačným favoritem zápasu a svou pozici chtěli potvrdit už od úvodního hvizdu. Hned ve 3. minutě musel proti sraženému míči po rohovém kopu Mendese zasahovat brankář Denis.

Sporting měl většinu první půle převahu v držení míče, ale obrana Gil Vicente dostávala své pověsti a její kompaktní blok jasně ukazoval, proč obdržela v lize v prvních čtyřech zápasech pouhé dva góly. Až po půlhodině hry se o další vzrušení postaral Cabral, který se odhodlal ke střele z hranice šestnáctky, ale tu bez větších problémů zpacifikovat Denis.

V prvním poločase se s šancemi pytel zrovna neroztrhl a Sporting herně hodně připomínal utrápený loňský tým. Vše potvrdila krátce po změně stran standardní situace v podání hostů. Na Talochův centr do pokutového si nejlépe naběhl Mineiro a ukázkovým zakončením hlavou otevřel skóre zápasu.

Opařený Sporting si vůbec nedokázal poradit s usilovně bránícími hosty a dlouhou půlhodinu si nedokázal vypracovat jedinou možnost k vyrovnání. Až v 82. minutě měl Pote dostatek prostoru k centru z levého křídla, který z bližší tyče prodloužil Santos hlavou na zadní, kde zcela volný Šporar trefil odkrytou bránu a srovnal stav utkání.

Uběhlo pouze pár vteřin od rozehrávky ze středu hřiště, po které se hosté rychle snažili vrátit vedení na svou stranu, ale z protiútoku naopak znovu udeřil Sporting. Šporar pod tlakem dvou obránců udržel nakopnutý míč a zatáhl jej do pokutového území, odkud ho přihrál před šestnáctku nabíhajícímu Bragancovi, který jako řešení situace zvolil průnikovou přihrávku do pokutového území na Tomáse, jenž se dobře zorientoval a i přes napadání jednoho z obránců přesnou střelou poslal domácí do vedení.

Sporting si otočený zápas proti zaskočenému Gil Vicente již bez problémů hlídal a své vítězství ještě potvrdil. V poslední minutě nastaveného času se k zakončení zpoza pokutového území odhodlal Pote a technickou střelou k levé tyči potvrdil výhru lisabonského klubu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele