3. kolo
04.10.2020 19:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Benfica udolala Farense a je nadále stoprocentní

Odvážný výkon předvedl nováček SC Farense na Estádio da Luz proti domácí Benfice. Na tři body ale nestačil, domácí celek si zápas pohlídal a i díky dvěma gólům střídajícího Seferoviče udolal houževnatého ligového nováčka 3:2.

Domácí nastoupili se zcela novou stoperskou dvojicí oproti minulému ligovému utkání. Zraněného Vertonghena nahradil v základní sestavě kapitán Jardel a Rubéna Diase, který přestoupil do Manchesteru City, zastoupil Otamendi, jenž se v rámci stejného přestupu stěhoval opačným směrem.

Utkání začalo v pomalém tempu a hosté zaskočili Benficu aktivním napadáním a rychlým přechodem do útoku, první šanci si však vybojovali domácí. Rafa Silva po čtvrt hodině hry přerušil špatnou rozehrávku obrany Farense, zatáhl míč do pokutového území a nahrál jej z druhé vlny nabíhajícímu Pizzimu, který z hranice šestnáctky nezaváhal a i s tečí obránce otevřel skóre zápasu.

Skóre mohlo být srovnáno v 27. minutě, kdy se k centru z levé strany dostal Oudrhiri, který našel hlavu Stojiljkoviče, ale srbskému útočníkovi zmařil radost dobrým zákrokem Vlachodimos.

Po změně stran pokračovalo Farense v aktivní hře a obrana Benficy působila zaskočeně. V 50. minutě si v pokutovém území pomohl Jardel proti Stojiljkovičovi faulem a sudí Martins po dlouhé kontrole ukázal na značku pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil Ryan Gauld, jehož střelu Vlachodimos vyrazil, ale Claudio Falcao dorazil míč do odkryté brány. Rozhodčí ovšem kvůli předčasnému vběhnutí hostujících hráčů do pokutového území nechal penaltu opakovat a Gauld proti řeckému brankáři neuspěl ani napodruhé.

Radost domácích hráčů ovšem nevydržela ani půl minuty. Gauld se okamžitě postavil k exekuci rohového kopu a přesným centrem našel hlavu Jonatana Luccy, který míč přesně uklidil do brány.

Farense bylo nadále aktivnější a nově složená obrana Benficy působila hodně bezradně. V 58. minutě tak opět inkasovala, kdy se po zmatcích ve velkém vápně dostal k míči Isidoro a přesným zakončením nedal brankáři šanci. Celé akci ovšem předcházel těsný ofsajd a gól nebyl uznán.

Hosté pokračovali v tlaku a první dvacetiminutovka druhého poločasu je potkala v dobrém rozpoložení, další gól opět nepřidali. Naopak v 79. minutě udeřila Benfica. Na Grimaldův centr z levého křídla si nejlépe naběhl střídající Seferovič a razantní hlavičkou překonal Defendiho.

Farense v závěrečných minutách věnovalo veškerou snahu útoku a domácí dokázali otevřenou obranu překonat. Seferovič s Nuňézem přesnými přihrávkami v protiútoku vymazali obranu hostů a první jmenovaný navýšil vedení Benficy.

Špatný debut v dresu Orlů ovšem zaznamenal Otamendi, který v páté minutě nastaveného času z pozice posledního hráče zaváhal při rozehrávce a o míč jej připravil Patrick, jenž samostatný únik vyřešil zkušeně a zkorigoval skóre na konečných 3:2.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele