21. kolo
01.03.2021 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Pizzi (© AFP)

Benfica si po nezdaru v Evropské lize zlepšila náladu, doma porazila Rio Ave

Benfice se jaksi podařilo skousnout nedávné hořké vypadnutí z Evropské ligy s Arsenalem, a byť v prvním dějství v ligovém měření sil s Rio Ave neodvedla vyloženě povedenou práci, v tom druhém přece zabrala a získala povinné vítězství. V průběžném pořadí Ligy NOS se tak zase dostala aspoň do jakéhosi kontaktu s top trojkou, na třetí Porto stáhla manko na tři body.

Hosté poměrně velmi dobře zvládli první poločas, v němž byli střelecky aktivnější než favorit tohoto střetnutí. Ačkoli v 9. minutě jako první zahrozil lisabonský výběr, a to prostřednictvím Évertona, který naštěstí pro ně trefil jen brankovou konstrukci. Jinak si ovšem vedlo mužstvo kouče Miguela Cardosa v útoku nebezpečněji, brankář Helton Leite musel být v pohotovosti.

V 16. minutě se ho pokoušel překonat Rafael Camacho, nicméně domácí muž v rukavicích si připsal v tu chvíli již svůj druhý zákrok, neboť ve 2. minutě vyřešil také příležitost Aderllana Santose. Ve 21. minutě spálil velkou šanci Gelson Dala, který rozezvonil pouze jednu z tyček, a ve 43. minutě nerozvlnil síť opětovně Rafael Camacho, jenž zakončoval pouze vedle brány.

Po přestávce však Benfica opravdu zabrala, zlepšila svou celkovou výkonnost a nakonec se radovala ze vstřeleného gólu. Už v 55. minutě se ozval Seferović, v tu chvíli každopádně gólman Kieszek ještě využil své schopnosti ke zlikvidování této možnosti, jenomže o čtyři minuty později švýcarského forvarda, který zužitkoval přihrávku Évertona, zkrátka nezastavil.

Svěřenci trenéra Jorgeho Jesuse se následně snažili najít cestu za pojištěním svého náskoku. V 71. minutě se ve výhodné pozici objevil střídající Pizzi, levačkou ale netrefil chtěný prostor mezi třemi tyčemi. Tento počin se mu povedl až v 78. minutě, to když mu merunu narazil za vápno Éverton, a pohotová dělovka pak skončila za zády neúspěšně reagujícího Kieszeka.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele