27. kolo
16.04.2021 22:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sporting udolal houževnaté Farense a překonalo tak klubový rekord

Sporting dokázal překonat krizi z minulých dvou zápasů a tentokráte opět oživil svou naději na ligový titul. Na půdě zachraňujícího se Farense totiž zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 a na čele tabulky si prozatím vytvořil devítibodový náskok před druhým Portem. Díky tomuto úspěchu navíc překonal svůj klubový rekord, neboť na ligové scéně neprohrál v sedmadvaceti zápasech za sebou. Domácí prohráli v lize potřetí v řadě a patří jim sedmnáctá sestupová pozice s dvaadvaceti body.

Hosté vstoupili do této páteční předehrávky s velkým odhodláním a už v 9. minutě poprvé zahrozili, jenže křižnou střelu Joãa Mária z hodně ostrého úhlu dokázal jednoruč odvrátit na rohový kop pozorný brankář Beto. Ve 27. minutě se stejný hráč zjevil v další velmi nadějné příležitosti, ale tentokráte po prodloužené hlavičce od Paulinha pálil z voleje jen do bližší boční sítě. Lisabonský celek vsítil jediný gól zápase deset minut před přestávkou.

Nejprve po rohovém kopu z levé strany hlavičkoval Coates a Beto famózním způsobem vytěsnil balón do zámezí. Po dalším rohovém kopu však přeci jen kapituloval, neboť se ze čtrnácti metrů opřel do odraženého míče Pedro Gonçalves a ze čtrnácti metrů propálil svou přízemní střelou vše, co mu stálo v cestě. Domácí se však v žádném případě nevzdali a krátce po změně stran si vytvořili dvě solidní šance na vyrovnání.

Ani ne po dvou odehraných minutách druhého dějství hlavičkoval z hranice brankového území Eduardo Mancha a gólman Adán musel ukrýt balón ve svých rukavicích, vzápětí si seběhl za defenzívu protivníka Pedro Henrique, avšak po elegantním zpracování na prsa ho vychytal brilantní Adán. Sporting se mohl definitivně uklidnit v 57. minutě, jenomže po zpětné nahrávce od Mária selhal v tisíciprocentní možnosti Paulinho a před poloprázdnou branku trestuhodně trefil jen vracejícího se Beta.

Farense dokázalo rozvlnit síť zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, nicméně jeho trefa neplatila kvůli předchozímu ofsajdu střídajícího Mansilly. V 84. minutě opět zahrozil argentinský útočník, ovšem jeho razantní projektil z levé strany odvrátil domácí strážce vynikajícím zákrokem za vlastní branku a pak již k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele