33. kolo
15.05.2021 21:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Porto převálcovalo Rio Ave a odsoudilo ho k boji o udržení

Zcela jednoznačný průběh měl souboj mezi domácím Rio Ave a hostujícím FC Porto. Hosté v závěru sezóny potvrdili dobrou formu a svého soupeře bez větších problémů porazili 3:0. Porto si tak zajistilo druhé místo a přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů, Rio Ave naopak kolo před koncem spadlo do sestupových vod.

Hosté měli proti trápícímu se Rio Ave navrch už od úvodních minut, ale domácí si uvědomovali důležitost utkání a zodpovědně bránili. První dějství tak příliš fotbalové krásy nenabídlo. Až v 37. minutě si první gólovou šanci vypracovalo Rio Ave, když po Gelsonově skvělé práci v pokutovém území mohl do prázdné brány zakončovat Mané, ale míč ve skluzu netrefil.

Po standardní situaci pak hlavou těsně minul bránu domácí stoper Santos a trenér Porta Sérgio Conceição zřejmě dal svým svěřencům o poločasové pauze najevo svou nespokojenost. Do druhého poločasu totiž vstoupil zcela jiný tým.

V 56. minutě João Mário zatáhl míč z pravého křídla do pokutového území, kde jej prostrčil k Martínezovi, který střelou z otočky otevřel střelecký účet utkání. Mladý Španěl tak potvrdil dobrou formu v závěru sezóny a ukázal, že může být kvalitní náhradou za odcházejícího Maregu.

O tři minuty později byl náskok hostujícího celku už dvougólový. Průnikovou přihrávku Taremiho zpracoval v pokutovém území Díaz, který si poradil se svými obránci a propálil brankáře Kieszka - 0:2.

Druhý poločas zcela patřil hráčům Porta, a ti v 68. minutě přibili třetí hřebík do rakve domácího celku. Sérgio Oliveira se po Díazově přihrávce dokázal rychle s míčem otočit na hranici pokutového území a vyslal razantní střelu, která s přispěním tyče skončila za brankovou čárou.

V nastaveném čase pak alespoň mohl zkorigovat výsledek utkání střídající Meshino, ale jeho střelu z dobré pozice zlikvidoval Marchesín. Porto tak podle očekávání porazilo Rio Ave a zajistilo si postup do základní skupiny Ligy mistrů. Rio Ave naopak po loňské radosti z postupu do pohárové Evropy čeká v posledním kole těžký boj o záchranu prvoligové příslušnosti.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele